Home Društvo Liječnici usrećili još jednu obitelj: Majka donirala bubreg sinu

Liječnici usrećili još jednu obitelj: Majka donirala bubreg sinu

SHARE

U Univerzitetskom kliničkom centru RS uspješno je urađena 32. transplantacija bubrega, a postoperativni oporavak pacijenata protječe uredno i trenutno bez komplikacija.

Iz UKC su priopćili da je transplantirani pacijent D. Đ. (1982.), a da je donor bubrega majka D. J. (1952.).

– Kompletna preoperativna priprema pacijenata urađena je na Odjeljenju nefrologije Klinike za unutrašnje bolesti od strane naših liječnika. U pripremi transplantacije koristila se tehnika za razmjenu nalaza putem video konferencije sa VMA u Beogradu, što podrazumijeva zajedničko razmatranje medicinske dokumentacije i donošenje odluke o samom izvođenju procedure.

Ubuduće će transplantacijski tim UKC RS najvećim dijelom samostalno obavljati ovu proceduru, s tim da će vaskularni kirurzi sa VMA i dalje biti dio procesa edukacije našeg kadra ovog profila, koji će vrlo brzo moći samostalno sudjelovati u izvođenju transplantacija. Ovim putem smo još jednom potvrdili našu spremnost da kroz usavršavanje novih vještina i sticanje novih znanja stanemo rame uz rame sa renomiranim ustanovama u regionu – priopćili su iz UKC i podsjetili da je prva transplantacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi urađena prije devet godina, uz pomoć tima iz VMA koji sve vrijeme sudjeluje u procesu edukacije kadra iz UKC RS.