Home Crna kronika Žena čiju je kuhinju iz čista mira progutao požar upozorava da ovu...

Žena čiju je kuhinju iz čista mira progutao požar upozorava da ovu stvar ne čuvate u ladici!

SHARE

Nije nikakva rijetkost da ljudi drže baterije u kuhinjskim ladicama. Naizgled bezopasna praksa jednoj je ženi umalo zapalila kuću. Alicia Packwood i njezina obitelj bile su prisiljene otići u hotel nakon što je dio njihove kuhinje progutao plamen kada su se dvije baterije u ladici dodirnule kompatibilnim krajevima. Reakcija je zahvatila kuhinjsku krpu koja je također bila u ladici. Ostalo je povijest, piše Net.hr.

“Probudio nas je požar u kuhinji sinoć oko 2,30. Zahvaljujući protupožarnom alarmu, uspjeli smo se izvući na vrijeme”, napisala je žena na Facebooku i objasnila što se dogodilo. “Uvijek smo tu držali baterije i nismo vidjeli problem u tome. Vatrogasac nam je objasnio da baterije moraju stajati u kutiji i to uspravno. Ako su u svojoj originalnoj ambalaži, nema problema, nego kada su samo nabacane zajedno, postaju problematične”, dodala je.

Vatru su uspjeli staviti pod kontrolu tek kada su plamteću ladicu bacili u snijeg. Packwood poziva da provjerite imate li baterije u ladicama koje nisu u originalnom pakiranju, a nalaze se zajedno sa zapaljivim predmetima.

“Svaka vrsta baterija može biti problem, ali posebno su opasne litij-ionske. To je zbog materijala od kojega su napravljane jer reagira na zrak”, objasnio je stručnjak za sigurnost proizvoda Andrew Hulan za Mirror.