Home Kultura PODIJELITE DA SVI VIDE! Sinovi Hercegovine objavili novu pjesmu posvećenu Vukovaru

PODIJELITE DA SVI VIDE! Sinovi Hercegovine objavili novu pjesmu posvećenu Vukovaru

SHARE
U povodu obilježavanja 28 godina od pada herojskoga grada Vukovara, etno skupina Sinovi Hercegovine objavila je novu pjesmu “Vukovarska slavna mati” posvećenu upravo herojskom gradu i vukovarskoj majci hrabrosti Kati Šoljić.

Riječ je o pjesmi za koju je tekst napisala Marija Dubravac, Hrvatica uz Australije. Za glazbu je zadužen Ivan Ćuže, a za aranžman Boris Parać.

Posjećamo, Kata Šoljić rođena je 1922. kod Brčkog, a umrla u Zagreb, 8. srpnja 2008. Bila je majka četvorice poginulih branitelja i junakinja Domovinskog rata, simbol patnje i hrabrosti hrvatske majke u Domovinskom ratu.

U Domovinskom je ratu izgubila četvoricu sinova: Niku, Ivu, Miju i Matu.

Pa kako smo odavno postali poznati po domoljubnim pjesmama, posebno našim Hrvatima u iseljeništvu, na stranicu se javila žena koja mi je poslala nekoliko svojih tekstova i rekla da bi joj bila čast da neke od njih uglazbe Sinovi Hercegovine. Postali smo Facebook prijatelji i jako su me dirnule njene pjesme, govori za portal Jabuka.tv pjevač etno skupnine Sinovi Hercegovine, Ivan Ćuže.

Dodaje kako u posljednje vrijeme dobiva dosta ponuda, a kako je i sam tekstopisac ističe kako ga “teško nešto može kupiti ako nije baš kvalitetno i jako”.

Ovo što piše Marija je nešto što je direkno, što je čisto Hrvatsko, istinito, dobro opisano i jako jako dobro se rimuje. Ovaj tekst o Kati Šoljić me posebno oduševio. Preemotivan je i iako je jako dugačak ja sam našo način kako da ga uklopim u neki standard i u suradnji sa svojim kolegama i producentom pjesma je ispala više nego dobra, dodaje Ćuže za portal Jabuka.tv.