Home Politika Hercegovački urednik na Facebooku ispoljio ogorčenje nagradom političaru: “Neka je nagrađen, zaslužio...

Hercegovački urednik na Facebooku ispoljio ogorčenje nagradom političaru: “Neka je nagrađen, zaslužio je, Hercegovci ionako samo pričaju tko je u koga zaljubljen, tko je koga (za)jebo”

SHARE

Prenosimo Facebook status glavnog urednika trebinjskog portala Moja Hercegovina, koji je na glasu kao neovisni medij kod nekih, dok ga drugi prozivaju oporbom, iz kojeg se može iščitati ogorčenje urednika politikom, odnosno vladajućim strukturama, a status je napisao ogorčen time što je zastupniku vladajućeg SNSD-a Iliji Tamindžiji tijekom proslave Mitrovdana u Nevesinju i dodijeljena velika čast, odnosno Mitrovdanska povelja. 

Ranije je i odbor suparničkog SDS-a Nevesinje priopćio je da je „sramna odluka vijećnika vladajuće većine da Mitrovdansku povelju, najveće priznanje općine, dodijeli dezerteru i bruki Nevesinja Iliji Tamindžiji koji je i u čitavoj javnosti Republike Srpske postao poznat po vulgarnosti prema ženama i ponašanju nedoličnom za jednog narodnog poslanika“.

Evo što je o svemu napisao urednik internet časopisa “Moja Hercegovina” Dragiša Sikimić.

“U vezi proslave Mitrovdana u Nevesinju i cijele buke oko dodjele povelje poslaniku Iliji Tamindžiji, smatram da je sve onako kako treba da bude, te da je Ilija autentični predstavnik ogromne većine stanovništva u Hercegovini. Usuđujem se tvrditi i bolji dio te ogromne većine. Ilija je tu gdje jeste zato što odlično koordiniše željama i očekivanjima prosječnog glasača iz Hercegovine, a kako mi je potvrdilo više njih koji su lično komunicirali sa njim, Ilija je neko ko slovi za čovjeka od riječi – ono što nije siguran da može lično “srediti” – Ilija i ne obećava. Čak i njegovo nedavno dobacivanje Jeleni Trivić u NSRS je autentična hercegovačka ubleha. Glavne teme razgovora među Hercegovcima u javnim preduzećima i kafićima su: ko je u koga zaljubljen, ko je koga (za)jebo, ima li šta da se švercuje i pošto je ko platio automobil. Jedino što je za mene danas tragično je moja lična spoznaja – da evo nakon 15 godina mog glasanja “za promjene”, svaki put bar 30% onih za koje sam glasao prelazi na stranu Ilije. To mi nedvosmisleno potvrđuje da sam bio naivan, jer sam mislio da smo kao narod bolji nego što se čini da smo. A nismo. Zato podrška Tamindžiji da završi ono što je počeo. Ovakva Hercegovina i zaslužuje da umre – ozarena Ilijinim ciničnim osmijehom.