Home Društvo Što su rekli iz Turističke zajednice Mostara nakon što je National Geographic...

Što su rekli iz Turističke zajednice Mostara nakon što je National Geographic objavio tekst o ovom gradu koji spaja kršćansku i muslimansku stranu

SHARE

Zamjenik direktora Turističke zajednice (TZ) Hercegovačko-neretvanske županije Semir Temim kazao je za RSE da će vijest o uvrštavanju Mostaru na listu svjetskih top destinacija od strane magazina The National Geographic “sigurno odjeknuti u čitavom svijetu”, te da je to, na kraju krajeva, “jedna ogromna i reklama i priznanje”.

“Moram odmah reći i da je to jedna velika obaveza za sve nas koji radimo u turizmu da već za narednu turističku sezonu još bolje i još puno, puno ljepše uredimo, očistimo i sredimo naš grad”, rekao je za RSE Semir Temim.

U Turističkoj zajednici Hercegovačko-neretvanske županije još ističu da su “iznenađeni ovakvim priznanjem uglednog svjetskog magazina”, iako to nije prvo priznanje ovakve vrste, jer je Mostar već tijekom godine dobio slične komplimente i od “Lonely Planeta”.

Čuveni svjetski magazin “The National Geographic” proglasio je Mostar “jednom od top svjetskih destinacija za putovanje u 2020 godini”.

“Mostarska najupečatljivija slika mira je Stari most iz 16. stoljeća, obnovljen 2004. godine.

On povezuje pretežno kršćansku hrvatsku zapadnu stranu sa uglavnom muslimanskom bošnjačkom istočnom stranom”, stoji, između ostalog, u popratnom tekstu o Mostaru u National Geographicu.