Home Crna kronika Curica (5) pala na četkicu za zube i probila grlo

Curica (5) pala na četkicu za zube i probila grlo

SHARE

Dječji nestašluk pretvorio se u pravi horor, kada je petogodišnja Celeste pala na četkicu za zube i bolno zavrištala. Malena i njezin dvogodišnji brat Matthew četkali su zubiće zajedno sjedeći na krevetu, no onda su postali nemirni i počeli skakati po krevetu s četkicama u ustima.

Otac im je govorio da se smire, a onda se na trenutak okrenuo u razgovoru sa suprugom Viktorijom, piše The Sun, prenosi Net.

“Kada sam se okrenuo, Celeste je padala prema naprijed. Ustala je vrišteći, a ja sam imao što vidjeti; bilo je krvi oko usta jer joj se četkica zabila i napravila rupu”, ispričao je 27-godišnji otac Mitchell iz američke države Ute.

Celeste je odmah prebačena u bolnicu, gdje su joj kirurzi više od dva sata šivali ranu. Još uvijek se oporavlja, a u bolnici kažu da bi u budućnosti mogla imati problema s govorom. Njezin je otac izašao s pričom u javnost kako bi upozorio roditelje da na djecu trebaju ozbiljno paziti čak i u naizgled bezazlenim situacijama.

“Svi govorimo djeci da ne jure okolo s nečim u ustima, no ljudi i ne razmišljaju o tome kakve bi mogle biti posljedice. To se može dogoditi bilo kojem djetetu”, upozorava Mitchell, prisjećajući se te grozne situacije. Kaže kako u prvom trenutku nije ni shvatio da se četkica zabila na način da je probila rupu u grlu njegove kćeri.

“Mislio sam da je možda povrijedila desni ili si ugrizla usnu, ali nakon što sam uzeo svjetiljku, vidio sam veliku rupu u stražnjem dijelu njezinih usta. Bila je velika oko centimetar”, kazao je otac te dodao kako je Celeste plakala cijelo vrijeme, a usta su joj se napunila krvlju.

Odmah ju je odveo u bolnicu, s ručnikom u rukama u koji je pljuvala krv, kako ju ne bi gutala i dodatno gurala četkicu u grlo. U bolnici je hitno prebačena na CT, gdje su liječnici provjerili jesu li oštećene krvne žile i arterije, a potom su obavijestili roditelje da je potrebno napraviti hitnu operaciju kako bi zašili ranu.

“Bio sam jako nervozan. Operacija je trajala oko dva i pol sata, jer je vrlo teško doseći mjesto gdje je nastala rupa od četkice. Sa samo pet godina, ovo je prvi put da je moja Celeste uopće bila u bolnici”, rekao je otac.

Djevojčica se u međuvremenu vratila kući i sljedeća dva tjedna bila je na strogo mekoj prehrani i tekućim dijetama. Pomalo se oporavlja i vraća joj se djetinje veselje, no liječnici strahuju da bi se u budućnosti mogla suočiti s govornim problemima.

Naime, djevojčici je oštećeno nepce, dio prema samome stražnjem dijelu usta, u predjelu grla, a to je područje važno za formiranje određenih zvukova.

“Zasad nam se čini da je s govorom sve u redu, no liječnici kažu da bi se problemi mogli pojaviti kasnije. Još je mala pa ionako ima problema s izgovaranjem nekih riječi, tako da ćemo to moći vidjeti tek kasnije”, izjavio je otac te dodao kako će sada biti puno stroži prema djeci i više ih ni na trenutak ne ispuštati iz vida dok peru zube.

Celeste se dobro oporavlja, iako je malo nervozna dok pere zube, boji se zbog svega što je prošla. I ljuti je što ne može jesti i piti sve što je navikla, no roditelji kažu kako moraju paziti na to da se nekom hranom ne povrijedi.