Home Crna kronika Pijani vozač iz BiH austrijskim policajcima: “Dajte mi cigaretu umjesto alkotestera”

Pijani vozač iz BiH austrijskim policajcima: “Dajte mi cigaretu umjesto alkotestera”

SHARE

Nakon što se 43-godišnji državljanin BiH, nastanjen u austrijskom Linzu, posvađao “na daljinu” sa svojom djevojkom iz okruga Gmunden, odlučio je i osobno posjetiti u njenom domu.

Sjeo je za volan i odvezao se iz Linza ka djevojci u Gmundenu, iako nema važeću vozačku dozvolu. To nije sve: bio je “mortus pijan”, izvijestila je austrijska policija, piše Radio Sarajevo.

Vozači na cesti izvijestili su policiju o pijanom sudioniku u prometu čiji automobil “tetura” putem, no muškarac je ipak uspio neometan stići do djevojke.

Državljanin BiH se agresivno ponašao prema djevojci koja je i sama pozvala policiju. Tijekom rasprave državljanin BiH je svojim vozilom udario u uličnu lampu, a potom razbio tablice na automobilu djevojke.

Kada je stigla policija, 43-godišnjak je odbio alkotest. Policajcima je poručio da bi mu, umjesto puhanja u alkotester, trebali ponuditi cigaretu.

Tijekom službene policijske intervencije, muškarac je glasno vrištao i više puta pokušao napasti službenike. Nakon što je opetovano upozoren, uz prijetnju uhićenjem, pokušao je napustiti mjesto incidenta.

Na kraju je uhićen, a nakon što se smirio u stanici – pušten je na slobodu. Međutim, očekuje ga kaznena prijava.