Home Gospodarstvo Ćorluka kupuje sve pred sobom, investiticije veće od 100 milijuna maraka

Ćorluka kupuje sve pred sobom, investiticije veće od 100 milijuna maraka

SHARE

Vlasnik tvornice Violeta Petar Ćorluka već duže vrijeme je gotovo svakodnevno u medijima zbog novih velikih projekata. Sarajevsko Oslobođenje je donijelo popis svega što je Ćorluka kupio u zadnje vrijeme i jasno se vidi kako se radi o investicijama koje se broje u desetinama milijuna maraka.

Hotel Grude

Ćorlukina tvrtka Violeta kupila je Hotel Grude. Ovu informaciju za BiznisInfo potvrdio je direktor Agencije za privatizaciju Zapadnohercegovačke županije Ante Markić.

Početna cijena na natječaju bila je 316.848 KM. No, obveza investitora je da u objekat u iduće tri godine uloži 8 milijuna maraka.

Lasta Čapljina

Ćorluka je nedavno postao vlasnik čuvene tvornice keksa i vafla Lasta Čapljina. Nedavno je potvrdio da je završen proces preuzimanja Laste, te da za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtjeva Europska unija planira uložiti 20 milijuna KM.

Hotel Hrvatska u Baškim Vodama

Ćorluka je nedavno postao vlasnik hotela Hrvatska u Baškim Vodama. Hotel je kupio za nešto više od 12 milijuna KM.

– Sada slijedi izrada najboljeg idejnog rješenja za hotel kao i raspisivanje natječaja za izvođača radova, a prema prvim procjenama, u rekonstrukciju i obnovu hotela uložit ćemo oko 20 milijuna eura te planiramo otvoriti ga na početku sezone 2020. godine – kazao je početkom ove godine Ćorluka.

Ekskluzivna lokacija u Dubrovniku

Ćorluka je nedavno kupio jedan od atraktivnih objekata na dubrovačkom Stradunu. U prosincu prošle godine izjavio je kako još nije siguran šta će biti namjena objekta, ali je tada spominjao dovođenje svjetskih ekskluzivnih brendova u ovaj grad.

Pogoni Violete

Velike investicije provode se i u Violeti. Ove godine bile su planirane investicije od 15 milijuna eura, kako je to proljetos izjavio Ćorluka.

– Instalirat ćemo nove linije … Radi se o investiciji od oko 15 milijuna eura – naveo je Čorluka.

Prema podacima BiznisInfa, ukupni prihodi Violete prošle godine su iznosili oko 250 milijuna KM, dok je neto dobit, dakle čista zarada, bila oko 31 milijun maraka. Ovo predstavlja veliki investicijski potencijal za ulaganja u razne oblasti.

Obitelj Ćorluka vlasnik je i tvrtke Prodex, odnosno Commerce Prodex, kao i hotela Colors Inn u Sarajevu, piše Pogled.ba