Home Crna kronika Drogiran divljao u Audiju oko Splita, bježao policiji pa se zabio u...

Drogiran divljao u Audiju oko Splita, bježao policiji pa se zabio u auto

SHARE

Zbog obijesne vožnje pod utjecajem droga splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 33-godišnjaka koji je u studenome prošle godine automobilom jurio cestama, bježao policiji, ugrožavao živote i u konačnici izazvao sudar, doznaje se u tužiteljstvu.

Državno odvjetništvo 33-godišnjaka tereti da je 8. studenog 2018. od 13.20 do 13.30 pod utjecajem amfetamina i tetrahidrokanabinola, zbog kojih su mu bile smanjene vozačke sposobnosti, upravljao Audijem A4 splitskih registracija kolnicima državne i županijske te lokalnih cesta na području Županije splitsko-dalmatinske.

Tom prilikom je, dodaju, namjerno i iz drskosti prekršio veći broj odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama pristajući da time ugrozi živote ljudi.

Ističu i da se oglušio na zvučnu i svjetlosnu signalizaciju kojom su policajci iz presretača pokušali zaustaviti njegovo vozilo, a on je ubrzao vožnju i prešao na suprotnu traku ugrozivši vozača Renaulta Twinga.

Uz to ga terete da je na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, kao i u području gdje je prometnim znakom bio upozoren na blizinu škole, vozio od 121 do 161 kilometar na sat.

Nastavljajući vožnju vozio je i do 163 kilometara na sat na dijelu ceste gdje je brzina bila ograničena na 60 kilometara na sat.

U optužnici se navodi i da je vozilom ponovno prešao u suprotnu kolničku traku i time neposredno ugrozio vozača koji je upravljao automobilom marke Mercedes i koji je radi izbjegavanja sudara skrenuo s kolnika na zemljanu površinu.

Optuženi je naposljetku izazvao prometnu nesreću udarivši u zaustavljeni Renault Kangoo u kojem je bila vozačica, stoji na kraju priopćenja.