Home Zanimljivosti ‘Bog, Hrvatska!’

‘Bog, Hrvatska!’

SHARE

Udruga Hrvatsko talijanski mozaik Rim u suradnji s udrugom Jedna musika plasirala je međunarodni fotografski web natječaj za djecu Bog, Hrvatska! – Pozdrav iz zavičaja 2. koji je produžen do 30. 12. 2019. 

Natječaj se odvija pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike HrvatskeVeleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Italiji i Hrvatske turističke zajednice – Milano.


Radi se o fotografskom natječaju koji je upućen djeci hrvatskih iseljenika, te svim učenicima hrvatske dopunske nastave u inozemstvu u dobi od 8 do 16 godina.

Tema natječaja je: Hrvatski folklor i hrvatske tradicije
Poticanje i razvijanje ljubavi za prirodne ljepote hrvatskog folklore i tradicije.

Folklorni elementi su svi sadržaji koji su povezani s nacionalnom baštinom i tradicijom. Povezani su kroz mnoge sadržaje od glazbeno plesnih, likovnih, pisanih, tradicijskih i autohtonih instrumenata, narodnih nošnji i alata koji su se koristiti u određenom razdoblju. Prenosili su se pisanim zapisom, ali u većini slučajeva s koljena na koljeno

Oni sudionici koji još nisu bili u prilici posjetiti zavičaj, imaju mogućnost slobodne interpretacije teme (fotografija može biti napravljena u bilo kojem dijelu svijeta, ali se tematski mora uklapati u ideju natječaja).
Cilj ovog natječaja je približiti najmlađe naraštaje Hrvatske dijaspore, koji će putem vlastite fotografije imati mogućnost iskazati ljubav prema svom zavičaju.

NAGRADE:
1. Digitalni fotoaparat
2. Tablet
3. Knjiga „Blaga Hrvatske“ Neprocjenjiva prirodna i kulturna baština u izdanju Mozaik knjiga
4. Nagrada publike

Najoriginalniji koncept „Bog, Hrvatska!: nagrada: KINDLE – elektronski čitač – dodjeljuje se jednoj od 30 fotografija koje su odlukom žirija ušle u uži izbor natječaja. Glasanje za ovu nagradu provest će se javno na mrežnoj stranici „Associazione Mosaico Italo Croato Roma“ 

Nakon zatvaranja natječaja namjera je organizirati izložbu najboljih trideset fotografija (po izboru stručnog žirija) u Zagrebu, zatim u Rimu, te u ostalim gradovima gdje bude potpora Hrvatske dijaspore u organizaciji.

Sve dodatne informacije glede natječaja, dakle vrijedne i stimulirajuće nagrade, pravilnik (koji je veoma jednostavan s obzirom da je upućen djeci) i obrazac za prijavu, prijevod na hrvatski, talijanski, engleski i njemački jezik možete vidjeti na našoj mrežnoj stranici udruge

U ime udruge Hrvatsko talijanski mozaik Rim, te u ime pokrovitelja ovog međunarodnog web natječaja za djecu hrvatske dijaspore radujemo se Vašoj suradnji, u nadi da će te se odazvati u velikom broju i pridonijeti uspjehu ovog natječaja unaprijed Vam zahvaljujem, stoji u pozivu na natječaj kojeg je uputila Ivana Milina, predsjednica Udruge hrvatsko talijanskog mozaika Rim.