Home Tech Borjana Krišto na 14. forumu UN –a o upravljanju internetom

Borjana Krišto na 14. forumu UN –a o upravljanju internetom

SHARE

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sudjeluje na 14. forumu UN –a o upravljanju internetom, koji se održava u Berlinu.

Na 14. forumu UN –a o upravljanju internetom koji nosi naslov „Jedan svijet. Jedna mreža. Jedna vizija“ sudjeluje više tisuća predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, stručnih i znanstvenih grupa, međunarodnih organizacija te organizacija civilnog društva.

Drugoga dana na forumu su se pored ostalih obratili glavni tajnik UN-a Antonio Guterres te njemačka kancelarka Angela Merkel.

Naglašeno je kako World Wide Web treba nova pravila djelovanja te je pozvano na slobodan, otvoren i decentraliziran Internet.

Također je istaknuto da je nužna suradnja vlada država, poslovnog i civilnog društva kao i svih ostalih sudionika na zaštiti interneta kao javnog dobra.

Zaključeno je kako je nužno osigurati svim ljudima pristup internetu do 2030. godine u cilju smanjenja digitalne podijeljenosti svijeta.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto sudjelovala je na više panela na kojima je raspravljano o jačanju parlamentarne dimenzije globalnog upravljanja internetom, zajedničkim rješenjima u vezi sa rastućom digitalnom tehnologijom i tržištem, kao i o značenju prekograničnog upravljanja podacima, internetskoj sigurnosti i e-uključivanju marginaliziranih skupina u digitalnom svijetu, piše Večernji list