Home Crna kronika Ispod ruševina pronađeni zaručnici, ona je u rukama držala dijete…

Ispod ruševina pronađeni zaručnici, ona je u rukama držala dijete…

SHARE

Broj osoba koje su poginule u razornom potresu u Albaniji povećan je na 40, priopćilo je Ministarstvo obrane te zemlje.

Akcije tražanja i spašavanja traju i danas na području Thumana u Draču. Spasioci iz Albanije, Turske, Kosova i drugih zemalja nastavljaju potragu za osobama za koje se sumnja da se nalaze ispod ruševina.

U Draču, drugom po veličini albanskom gradu, na Jadranskom moru, stanovnici su i sinoć spavali u šatorima, automobilima i na stadionu dok su nastavljeni potresi.

Potres u Albaniji srušio je najmanje tri stambene zgrade dok su građani spavali, a spasilačke ekipe su na terenu i rade na spašavanju osoba, za koje se vjeruje da se nalaze ispod ruševina.

U potresu je stradao i grad Thumane, koji se nalazi sjeverno od Tirane. Tamo su spasioci ispod ruševina jedne zgrade izvukli tijela zaručnika.

Almir Cara i Stela Steneci ostali su zarobljeni u svom stanu. Iz ruševina, osim njihovih tijela, izvučeno je i tijelo malog djeteta.

Kako piše portal Balkanweb, oni su pokušavali zaštititi dijete, koje prema pisanjima albanskih portala se preziva Vata, ali nisu uspjeli, piše Fokus.

Prema pisanju albanskih medija, Stela je prije dvije godine izgubila oca. Živjela je sa majkom i bratom, a u noći kada se dogodilo katastrofalni potres bila je sa svojim zaručnikom Almirom.

 

v