Home Vijesti SLUČAJ ‘MARTINA’ IZAZVAO POTRES: Izvanredna konferencija zbog novih detalja

SLUČAJ ‘MARTINA’ IZAZVAO POTRES: Izvanredna konferencija zbog novih detalja

SHARE

Sazvana je izvanredna konferencija za novinare o podnošenju kaznenih prijava protiv počinitelja ratnog zločina koji su 20./21. 3. 1992. godine ubili Bernardicu Štefančić (52)Martinu Štefančić (4)  i teško smrtno ranili Željka Štefančića (32).

Na konferenciji će se prvi put iznijeti detalji i dokazi ovog ratnog zločina za koji u Hrvatskoj nikad nije službeno pokrenuta istraga.

Način i izvršenje zločina predstavit će suspendirani istražitelj i član Koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, Nikola Kajkić.

Također,  na konferenciji će biti objavljene fotografije i dokumenti koje će javnost prvi put vidjeti.

“Ovu kaznenu prijavu podnosimo jer ovaj zločin hrvatske institucije nikada nisu prijavile, pa nije ni procesuiran, nisu znali tko ga je počinio, nego je sve otkriveno tek našim angažmanom i istragom”, kažu podnositelji prijave.

Konferencija će se održati u Vukovaru, u konferencijskoj dvorani hotela Lav, Ulica Josipa Jurja Strossmayera 18, sutra, u petak 29. studenoga, u 12.05 sati.

Organizatori izvanredne konferencije su Udruga Zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara i Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar, s obitelji Štefančić iz Borova Sela te Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, piše Dnevno.hr

Podsjetimo, o slučaju ubojstva u kojem je žrtva i četverogodišnja Martina dosta se pisalo ove godine, a Zdenko Štefančić, otac 4-godišnje djevojčice Martine, koju su četnici ubili ’92. u Borovu Selu, progovorio je nedavno ekskluzivno za Bujicu i rekao: “Dvojica ubojica radili su u MUP-u nakon tzv. mirne reintegracije, a kada me je DORH pozvao na razgovor, nisu me pitali za moje dijete, nego za ratne zločine nad Srbima!“