Home Društvo BiH: Otac prodaje bubreg da bi spasio kćer

BiH: Otac prodaje bubreg da bi spasio kćer

SHARE

Otac sedmogodišnje Zeničanke Lamije Pehlivanović koja je nedavno operirana u Turskoj, na klinici Medical Park, u petak je objavio status u kojem je poručio da prodaje svoj bubreg kako bi prikupio novac za operaciju svoje kćerke koja bi joj omogućio da jede svojim ustima.

Lamija je rođena sa srčanom manom dijagnostifikovanom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices). Od početka svog života se zbog rascjepa nepca hrani preko sonde, a taj problem mogao bi biti riješen operacijom za koju joj je potrebno 13.950 eura.

Obitelj je dobila predračun, a iz klinike su im poručili da im se jave kada prikupe novac koji je potreban za operaciju, a osim tog iznosa, zavisno o vremenu oporavka za Lamiji će biti potrebno mnogo više od navedenog iznosa zbog čega je im potrebna pomoć dobrih ljudi.

S obzirom na tešku financijsku situaciju i nedostatak novca, Lamijin otac Kemal se odlučio na prodaju bubrega.

Obitelj je do sada prikupila blizu 3.000 eura, a potrebno je nešto više deset tisuća eura samo za operaciju dok troškovi transfera i postoperativnog tretmana kao i boravka nisu uračunati.

Lamiji možete pomoći i vi pozivom na broj 090 291 030 donirate 2 KM za Lamiju Pehlivanović samo BH Telekom mreža, ali i uplatom na žiro račun.