Home Crna kronika Otac Igor shrvan nakon smrti sina: “Da sam bar ja poginuo”

Otac Igor shrvan nakon smrti sina: “Da sam bar ja poginuo”

SHARE

Tri kuće u Šumadiji u Srbiji su zavijene u crno nakon nesreće u kojoj se kamion sudario s kombijem. Igor Veličković iz Rače kragujevačke u stravičnoj nesreći na autoputu kod Niša izgubio je sina Žikicu (18). Slađana Jovanović iz naselja Grošnica kod Kragujevca u trenu je ostala bez supruga Srđana (34) i rođenog brata Ljubiše (40).

Igor Veličković, iako i sam ozlijeđen u stravičnoj nesreći kod Niša, stigao je u Raču pripremiti sahranu za svog sina Žikicu. Skrhan bolom priča da nije želio ostati u bolnici.

-Kamo sreće da sam ja poginuo, a ne moj sin. Sjedio je iza mene. Zaspao sam u jednom trenutku, a onda pojma nemam što se i kako dogodilo, priča Igor, koji je bio u kombiju koji je prevozio radnike, a koji se sudario s kamionom.

Od kombija u kojem su bili radnici iz Kragujevca i Rače , kojim su krenuli na posao u Leskovac, u trenu je ostala samo olupina.

– Iskobeljao sam se nekako iz smrskanog kombija i krenuo da tražim sina Žikicu. Krv je bila svud okolo, mrtvi i ozlijeđeni. Našao sam sina na dvadesetak metara od kombija. Plakao sam, dozivao pomoć, prepričava najteže trenutke Igor Veličković.

Veličković je izjavio za srbijanske medije da nikome još nije jasno kako je i zašto vozač kamiona udario u kombi koji je bio u zaustavnoj traci.