Home Zanimljivosti Nevjerojatno, ali istinito, na 760 metara ceste u Prudu radi se jednu...

Nevjerojatno, ali istinito, na 760 metara ceste u Prudu radi se jednu i pol godinu, metkovski portali krive vrgorčansku tvrtku

SHARE

– Nevjerojatno, ali istinito, 1 km ceste u Prudu kod Metkovića radi se gotovo 2 godine, da je Hrvatska normalna i pravna država izvođač radova (Vodoprivreda Vrgorac) platila bi milijunske penale zato što nije ispoštovan ugovor. Obzirom da nikoga u ovoj državi nije briga za to kao i za mnoge druge stvari onda se mi čudimo što nam mladi iseljavaju i što smo iz godine u godinu sve starija nacija, objavio je portal Vidonjac.com.

Podsjećamo, radovi na izgradnji kanalizacije i obnovi vodovodne mreže u naselju Prud počeli su 18. lipnja 2018. i trebali su biti gotovi za šest mjeseci, a na natječaju je za izvođača odabrana Vodoprivreda Vrgorac d.d. Isti izvođač je izabran i za radove na zadnjoj fazi projekta, na izgradnji i obnovi komunalne infrastrukture te je u posao uveden 1. listopada 2018. Opseg radova je obnova kolnika u dužini 761 metar i širine 5 metara s pripadajućim rubnicima, nogostupom i odvodnjom.

Ukupna vrijednost ovih radova je oko 7 mil. kuna i financiran je sredstvima EU-a za što su ugovori potpisani još 2017. godine, a projekt je odobren još 2016. godine.

Na pretprošloj sjednici Gradskoga vijeća (30. listopada) na upit gradske vijećnice Taslak gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan je rekao da imaju određenih problema s izvođačem radova te da će radovi u Prudu završiti do 23. prosinca.

Nakon provedenog natječaja isti izvođač će izvoditi radove na rekonstrukciji i produžetku Jadranske ulice u Metkoviću, piše Likemetkovic.