Home Društvo Evo što je mostarska policija danas rekla o blokadi deponije: Među prosvjednicima...

Evo što je mostarska policija danas rekla o blokadi deponije: Među prosvjednicima kriminalci, poduzet će se mjere

SHARE

Mještani mostarskog naselja Uborak blokirali su odvoz smeća na deponiju.

Kako javlja “Avazov” reporter s lica mjesta, mještani su poručili  da neće odustati sve dok nadležni ne riješe problem, odnosno ne ispune zahtjeve za to da se odlagalište otpada zatvori, sanira ili izmjesti na novu lokaciju.

Već su vraćena dva kamiona sa smećem.

Povodom medijskih natpisa da će policija reagirati zbog toga što je Udruga građana ”Jer nas se tiče” danas blokirala odvoz komunalnog otpada u deponiju ”Uborak-Bađevci” oglasilo se i Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije svojim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

”Sukladno zakonskim propisima o Javnom okupljanju i odluke Gradske uprave Grada Mostara, javna okupljanja građana mogu se održavati na dvije, za to predviđene lokacije, uz prethodno pribavljeno Rješenje nadležne Policijske uprave koje je potrebno zatražiti od iste najmanje 48 sati prije predviđenog održavanja skupa. Također, napominjemo da su kod prethodnih okupljanja građana ispred deponije uočene osobe koje imaju sumnjivu kriminalnu prošlost, te svojim ponašanjem i radnjama mogu dovesti do narušavanja javnog reda i mira i zlorabiti skup u neke druge ciljeve. Uočeno je da su iste osobe upućivali i određene prijetnje. Funkcioniranje i rad deponije reguliraju za to nadležne institucije, a nipošto udruge i pojedinci. Pripadnici MUP-a HNŽ –a koristiti će sve raspoložive Zakonom predviđene mjere i radnje u cilju održavanja javnog reda i mira i poštivanja Zakonskih propisa o Javnom okupljanju, te nesmetanog odvijanja prometa i funkcioniranje javnih službi”, stoji u priopćenju, piše Bljesak.info