Home Auto MUP ZHŽ-a trenutno testira kameru koja sve snima: Prati brzinu čak 32...

MUP ZHŽ-a trenutno testira kameru koja sve snima: Prati brzinu čak 32 vozila u pokretu, vidi jeste li svezani, pričate li na mobitel… Kamera je postavljena u Širokom Brijegu

SHARE

Nova kamera za nadzor vozila, postavljena 23. studenoga 2019. godine, na Obilaznoj cesti u Širokome Brijegu nije uvezana s policijom, potvrđeno je za Bljesak.info iz Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Naime, riječ je o uređaju SMARTEYE ST-1 za nadzor vozila u pokretu koji istovremeno prati brzinu čak 32 vozila u pokretu te snima registracijske oznake i šalje ih u kontrolni centar.

”Sve” snima ”

Po potrebi, kamera svojom visokom rezolucijom se može koristiti za istovremeno bilježenje drugih prometnih prekršaja tipa vožnja bez sigurnosnog pojasa, nedopušteno korištenje mobitela, nedopuštena pretjecanja i tako dalje”, rekli su za Bljesak.info iz Uprave MUP-a ŽZH.

Uređaj je postavljen od strane ovlaštenog distributera tvrtke Polcam Systems Sp. z.o.o. te ima sve potrebne certifikate i odobrenja od ovlaštenih institucija u Bosni i Hercegovini.

Vozači neće dobiti kazne

”Uređaj je postavljen u svrhu testiranja kako bi vidjeli odgovara li potrebama Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH i posjeduje li tehničke karakteristike koje smo gore naveli te isti nije uvezan sa sustavom Uprave policije MUP-a ŽZH. Testiranje uređaja će se vršiti do kraja prosinca 2019. godine, a svi podaci koje uređaj pohrani će biti uništeni, a za građane neće biti nikakvih sankcija”, objašnjavaju za Bljesak.info iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Ukoliko uređaj zadovolji potrebe policije, MUP će krenuti u nabavku takvog uređaja. ”Nakon završenog testiranja ovog uređaja, sačinit će se analiza i ukoliko, sukladno potrebama i tehničkim karakteristikama, ovaj uređaj zadovolji te se ocijeni potrebitim, krenut će se u nabavku takvog uređaja sukladno zakonskim propisima o čemu ćete biti blagovremeno obaviješteni”, zaključili su iz Uprave MUP-a Županije Zapadnohercegovačke, piše Bljesak.info