Home Zanimljivosti Napadi Sotone, izlazak iz vlastitog tijela, preobraćenja na parkiralištu – naši su...

Napadi Sotone, izlazak iz vlastitog tijela, preobraćenja na parkiralištu – naši su slavni na razne načine dolazili do vjere

SHARE

“Krenulo je od napada, to su fizički osjetljivi pokušaji zastrašivanja Sotone, Lucifera, vraga, kako hoćete. Imala sam ružne snove svaku noć sve do 11. godine, mokrila sam u krevet. Sanjala sam da me ganja neka žena po tavanu, danas znam da je taj tavan u samostanu na Krku”, ispričala je bivša Feminnemka Nika Antolos u novom YouTube videu pod nazivom “Moje svjedočanstvo”.

U njemu opisuje svoj religijski put, od samog djetinjstva do danas, a koji je prepun bizarnih situacija. Tako Nika, osim noćnih mora koje naziva napadima Sotone, opisuje kako je u mislima vidjela mjesto gdje joj je otac poginuo u Gospiću, iako tamo prije nije bila, ali i kako je iskusila praktički izlazak iz svog tijela koje se često opisuje kad se priča o iskustvima između života i smrti.

Nika je ispričala kako je išla leći u krevet, ali se potpuno paralizirala pa su joj se prikazala dva lika.

“Svugdje oko mene je bilo plavo svjetlo, zvuk milijardu fenova, ventilatora i dva lika odvratna s moje desne strane koji ne gledaju uopće u mene i čekaju. I ti znaš da oni čekaju. Skužiš da kroz glavu izlaziš van, kao iz rukavice, stopala su mi u koljenima i ja gledam u svoje tjeme. U tom trenutku mi prođe čista misao koja mi kaže: ‘Ako te izvuku sad, gotova si.’ Ljudi koji su prošli iskustvo kliničke smrti kažu da kad se vratiš ne sjećaš se Boga, to je ono prokletstvo. I jedino što sam mogla, htjela sam to reći, ali nisam mogla pa sam u glavi rekla ‘Krista, Krista, Krista’ i kako sam treći put rekla ‘Krista’, jer nisam mogla izgovoriti Isusa Krista, oni su nestali”, rekla je Nika, koja kaže da je tad krenula njezina odrasla ljubav prema Bogu.

Nešto malo profanije iskustvo imala je Blanka Vlašić. Skakačica u vis nakon ozbiljne je ozljede 2013. godine i pauze u karijeri pala u depresiju. Jedan prijatelj rekao joj je da je zapalio svijeću te da se moli za nju, a ubrzo joj je i njezin brat priznao da se preobratio.

“Brat mi je pričao o svom obraćenju i o Bogu. Krenuli smo prema autima i tamo, na tom pustom parkiralištu, za vrijeme njegova monologa dogodilo se moje obraćenje. To je bio dar. Izljev Duha Svetoga koji je promijenio cijeli moj život. I mene cijelu iz korijena. Prisjetila sam se u tom trenutku Boga, svog Spasitelja. Bog mi se smilovao. Ubrzo sam isplakala svoj prijašnji život. Otišla sam prvi put u crkvu na misu, ispovjedila se i pričestila. I to je bila moja prva misa nakon toliko godina”, rekla je Blanka.

Otad živi kao ozbiljna vjernica, ide na hodočašća, priča mladima o vjeri i slično.

Jasmin Stavros možda je poznat po pjesmama “Vino nek se toči”, “Nemoj se udavati”, “Alkohol”, “Neka je šarala” itd. u vjeri živi otkad je upoznao svoju suprugu Žarku.

“Njezini me roditelji uopće nisu željeli za zeta. Bila je kao anđeo, svetica, a ja čovjek koji je dotaknuo dno života, živio razvratno do bola dok nisam nju upoznao. Tražio sam dopuštenje od njezina pokojnog oca mogu li se dopisivati s njom, ali nije me prepoznao. Za Rusiju sam se, naime, morao ošišati. Rekao je da nema vremena razgovarati jer radi. Požalio sam se Žarki da joj otac neće sa mnom pričati a ja za tjedan dana moram u Rusiju na šest mjeseci. Zato smo se na brzinu vjenčali jedan četvrtak i skupa otišli u Rusiju”, rekao je Stavros za 24sata, a dodao je i kako je prva bračna noć, za koju su se čuvali, bila u – vlaku.

Rođeni Dalmatinac, Stavros je mir pronašao u selu Kupeć Dol, gdje uživa u miru i prirodi te svaki dan moli krunicu i čita Bibliju.

Kaže Stavros i da mu smeta razvrat na estradi i kolege koji “na svadbama pjevaju narodnjake”.

“U redu je doći na svadbu kao gost, ali kad očekuju da se penješ po stolovima, radiš od sebe majmuna, cirkusanta, to su đavolske pare, a ne Božje”, rekao je za 24sata Stavros.

Tatjana Matejaš Cameron Tajči otišla je na vrhuncu slave iz Hrvatske početkom devedesetih, a tad je već doživjela preobraćenje. Navodno joj se dogodilo nakon što ju je jedan fratar zamolio da zapjeva na duhovnom seminaru.

Nakon što je već neko vrijeme osjećala tugu i depresiju zbog slave te je bila izgubljena, Tajči je otišla u Ameriku.

“Ja sam do vjere došla iz potrebe za njom. Imala sam puno, ali željela sam više. Da bih dobila to ‘više’, odrekla sam se svega: odjednom se našla ni s čim – potpuno sama u dalekom svijetu – s jednim koferom, neseserom, bundicom i par stotina dolara, ali shvatila sam da sve što mi je trebalo bilo je u meni – ne u materijalnom smislu nego u duhovnom i osobnom. Ta spoznaja pruža ogromnu slobodu – ne samo da nas oslobađa ovisnosti o materijalnom uspjehu, bogatstvu, nego nam daje i ‘potvrdu’ da smo dovoljni Bogu s onim što imamo u sebi”, rekla je Tajči svojedobno, koja danas pjeva duhovnu glazbu, a ima i svoje life coach krstarenje koje, ipak, hrvatska katolička crkva ne gleda blagonaklono, piše 100posto.