Home Crna kronika Otkrili da nije stalno prebivala u Njemačkoj i sada je sumnjiče da...

Otkrili da nije stalno prebivala u Njemačkoj i sada je sumnjiče da je krivotvorila dokument i nezakonito uzela gotovo 45.000 eura za dječje doplatke

SHARE

Njemačka policija uhitila je u ponedjeljak ženu u zračnoj luci u Düsseldorfu, za koju se navodi da je dobila desetine tisuća eura za dječje doplatke.

33-godišnja Rumunjka je, nakon što je sletjela iz Birminghama, kontrolirana u zračnoj luci, priopćili su u utorak dužnosnici.

Policija je prilikom kontrole utvrdila da je protiv 33-godišnjakinje pokrenuta istraga Državnog odvjetništva Duisburga.

Optužena je da je 2014. godine u Duisburgu podnijela zahtjev i dobila za uzdržavanje svoje šestero djece, navodeći pritom lažnu adresu stanovanja, priopćila je policija.

U 2015. godini je također , navodi policija, podnijela zahtjev za uzdržavanje djece s krivotvorenom potvrdom o registraciji.

Tek je 2017. godine otkriveno da 33-godišnjakinja nikada nije imala stalno prebivalište u Njemačkoj. Od žene je tada traženo da vrati nezakonito stečeno 44.412 eura. Prema prethodnoj istrazi, postoji opravdana sumnja u utaju poreza i krivotvorenje dokumenata.

Okružni sud u Duisburgu odredio je Rumunjki privremeni pritvor zbog sumnje u opasnost od ponovnog bijega, piše Fenix-magazin.