Home Vijesti U Grudama pozvali vlasnike zemljišta kuda bi trebala prolaziti obilaznica da im...

U Grudama pozvali vlasnike zemljišta kuda bi trebala prolaziti obilaznica da im objasne eksproprijaciju

SHARE
Jučer u 11 sati u Vijećnici općine Grude održana je prezentacija projekta ” Južne obilaznice Gruda- izlaz Prispa- kružni tok”.

Kako piše, Grude-online.info, Općina Grude je temeljem zahtjeva J.P. Ceste F BiH d.o.o. i Odluke o utvrđivanju javnog interesa za ovaj projekt pozvala sve posjednike i vlasnike predmetnih nekretnine na ovoj trasi. Cilj prezentacije je upoznati vlasnike zemljišta gdje bi cesta prolazila, cijepanju zemljišta te eksproprijaciji.

Grudski načelnik Ljubo Grizelj u nekoliko crtica pojasnio je nazočnima što se u zadnjih nekoliko godina događalo na ovom lokalitetu. Želja je bila upoznati vlasnike s cijelim projektom prije bilo kakvog rješenja ili cijepanja parcela. Nakon nedavnog predstavljanja sjeverne obilaznice u duljini od 2.7 km, kazao je i kako će uskoro predstaviti i istočnu obilaznici u duljini od 550 metara te da su ovo ključna pitanja za razvoj samoga mjesta Grude, ali i cijele općine. Projektna dokumentacija je gotova, ali dobrom koordinacijom sve se još može prilagoditi.

Predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ ispričao je što je sve već dogovarano s vlasnicima dok je Josip Tomić, šef Ureda Općinskog načelnika, približio što će se u budućnosti događati vezano za ovaj projekt.

Popis parcela posjednika/vlasnika zemljišta temeljem dostupnih podataka na koje pada trasa predmetnog projekta možete preuzeti ovdje.