Home Šport Červar objavio širi popis igrača za EURO 2020.

Červar objavio širi popis igrača za EURO 2020.

SHARE

Na put u Graz gdje Hrvatska igra prvi krug natjecanja protiv Crne Gore, Bjelorusije i Srbije, hrvatski izbornik će voditi 16 igrača, a s ovog popisa otpast će 12 rukometaša.

Hrvatski izbornik Lino Červar objavio je popis 28 rukometaša, koje je u četvrtka službeno morao prijaviti Europskoj rukometnoj federaciji, a na koje računa za Europsko prvenstvo 2020. godine kojemu su domaćini Austrija, Norveška i Švedska.

 

Na put u Graz gdje Hrvatska igra prvi krug natjecanja protiv Crne Gore, Bjelorusije i Srbije, hrvatski izbornik će voditi 16 igrača, a s ovog popisa otpast će 12 rukometaša. Svi ostali čekat će svoju priliku ukoliko se netko ozlijedi ili razboli tijekom turnira, i mogu biti pozvani u svakom trenutku, javlja Hina.

 

Prva faza priprema za Europsko prvenstvo počinje 17. prosinca okupljanjem u Zagrebu, gdje će igrači boraviti i trenirati do 23. prosinca. Popis igrača za to okupljanje bit će objavljen početkom tjedna kada završe utakmice nacionalnih liga, odnosno kada se vidi u kakvom stanju su igrači, i kakva je situacija s ozljedama.

 

Nakon kratkog predaha novo okupljanje zakazano je za 26. prosinca i ono traje do 30. prosinca, a taj dio priprema će se održati u Poreču. Završno okupljanje je na samu Novu godinu, kada počinje treća i ujedno posljednja faza priprema za EURO 2020. godine.

 

Domaćin tog ciklusa priprema, kada će se priključiti i igrači koji nastupaju u njemačkoj Bundesligi, također je grad Poreč. U sklopu tog dijela priprema održat će se i Croatia kup na kojemu će uz Hrvatsku nastupiti još BiH i Katar.

 

Pripreme u Poreču završavaju 7. siječnja 2020. godine, nakon čega slijedi povratak u Zagreb, iz kojega reprezentacija sutradan putuje u Graz.