Home Crna kronika Krvavi obračun: Dvojica ubodena nožem nakon svađe punca i zeta

Krvavi obračun: Dvojica ubodena nožem nakon svađe punca i zeta

SHARE

U Ljubiji kod Prijedora sinoć je došlo do ubojstva u pokušaju.

Slučaj je prijavljen policiji oko 22.05 sati, nakon što je u obiteljskoj kući privatnog vlasništva došlo do fizičkog sukoba između više osoba, od kojih su dvije zadobile teške tjelesne ozljede.

Uviđajem je konstatirano da je osoba inicijala A.H. iz Prijedora, nakon verbalnog sukoba upotrebom noža nanijela teške tjelesne povrede u vidu ubodne rane osobi inicijala O.Š. iz Prijedora.

Nakon toga maloljetna osoba, koja je prisustvovala navedenom sukobu, također je upotrebom noža nanijela teške tjelesne povrede osobi A.H.

“Nezavisne” neslužbeno saznaju da je u kući došlo do svađe između Osmana Š. i njegovog zeta Amira F.

“Potom Amirov prijatelj, Amer H, nožem ubada Osmana. Vidjevši to, Osmanov maloljetni sin nožem ubada Amera H”, kažu izvori “Nezavisnih”.

Povrijeđene osobe prevezene su u bolnicu Prijedor gdje su zadržane na daljem liječenju.

Iz Policijske uprave Prijedor su potvrdili da, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor, poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na dokumentiranju i kompletiranju krivičnog djela ubojstvo u pokušaju, dok se prema maloljetnoj osobi postupa u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.