Home Politika U petak pada Vlada ZHŽ-a, imenuje se nova bez Borasa

U petak pada Vlada ZHŽ-a, imenuje se nova bez Borasa

SHARE

Na sjednici Skupštine Zapadnohercegovačke županije, koja će s e održati u petak, 13. prosinca u Širokom Brijegu, naći se i slučaj ministra unutarnjih poslova Zdravka Borasa, a na temelju njegovog zahtjeva da ga se razriješi dužnosti nakon presude u Hrvatskoj za nezakonito primanje tamošnje mirovine.

Budući da se, prema pravilnicaima, ne može prihvatiti pojedinačna ostavka ministra, nego treba pasti cijela vlada, za pretpostaviti je da će se to dogoditi idućeg tjedna.

Kako je navedeno, među 11 točaka naći će se i Prijedlog Odluke o imenovanju ministra unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, svečana prisega te Prijedlog Odluke o potvrđivanju Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Vlada će, dakle, pasti, pa se ”ustati” bez Borasa. Tko će ga zamijeniti, za sada se ne zna.

Podsjećamo, Boras ponudio je srijedu ostavku, iako, kako je rekao ne osjeća krivnju, nakon što je prošloga tjedna pred Općinskim sudom u Splitu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora s rokom kušnje od tri godine budući da je istodobno dobivao invalidsku mirovinu iz Hrvatske i plaću kao ministar, piše Bljesak.info