Home Crna kronika Devetogodišnja djevojčica teško povrijeđena na Bjelašnici

Devetogodišnja djevojčica teško povrijeđena na Bjelašnici

SHARE

Devetogodišnja djevojčica povrijeđena je na Bjelašnici jučer u poslijepodnevnim satima nakon što je pala sa sanjki. Adem Zalihić, direktor JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, u telefonskom razgovoru kazao nam je da je djevojčica zadobila ozbiljne povrede te da je, prema informacijama koje je dobio od kolega s KCUS-a, pripremljena za operaciju.

– Ne znam da li se radi o organiziranom skupu koji obavzeno zahtijeva prisustvo ekipe Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, ili se radilo o nekom spontanom okupljanju. Dijete je gubilo svijest i imalo je krvarenje iz ušiju, što ukazuje na frakturu baze lobanje. Naravno, moram kazati da su okupljeni bili ljuti jer nije bilo Hitne pomoći, ali ako je ovaj skup bio organiziran, organizator je bio dužan da nas o tome obavijesti, jer je naše prisustvo obavezno. Što se tiče službenika poduzeća ZOI ‘84, njih nisam spominjao u svojim izjavama – pojasnio je Zalihić, koji je naveo da je medicinska ekipa učinila sve da što bolje zbrine dijete i transportira je u KCUS.

Djevojčica je nakon medicinskog zbrinjavanja u Klinici za urgentnu medicinu prebačena na Kliniku za neurokirurgiju.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je da je o nesreći obaviješten dežurni tužitelj koji je naložio da se napravi skica i fotodokumentacija mjesta nesreće.

Prema posljednjim informacijama djevojčica je u stabilnom zdravstvenom stanju i pod stalnim je nadzorom neurokirurga.

– Na stazama su uredno postavljeni znakovi da je korištenje staza u vidu hodanja i sanjkanja na vlastitu odgovornost. Jučer se na Bjelašnici nije naplaćivala nijedna Ski usluga, pa čak ni parking. Iskreno nam je žao zbog nesretnog slučaja koji se desio na Bjelašnici. Povrijeđenoj djevojčici želimo brz i uspješan oporavak – rekli su iz poduzeća ZOI 84.