Home Kultura Pogledajte Ljubušake u Kominu (VIDEO)

Pogledajte Ljubušake u Kominu (VIDEO)

SHARE

Nakon niza uspješnih gostovanja po Hercegovini, sinoć su ljubuški glumci amateri okupljeni u Klub kulture „Libuša“, kako se jedan od njih našalio, ušli i u Europsku Uniju, naime, sa predstavom „Mrginji su u glavi“ imali su svoj prvi nastup preko granice, točnije u Kominu.

U Dom kulture u Kominu došlo je oko stotinjak gledatelja, a od prve minute predstave publika se zdušno smijala, te pljeskom nagrađivala komične situacije.

Čini se kako se kominskoj publici posebno svidio koncept “predstave u predstavi“, naime, u trećem činu Ljubušaci imaju dio gdje se glumci umiješaju među publiku, a Kominjani su u ovom dijelu i sami uskakali sa svojim doskočicama, te su tako predstavi dali jednu lijepu interaktivnu notu.

Podsjetimo, predstava „Mrginji su u glavi“ je 100 % ljubuški proizvod. Scenarij i režiju potpisuju Ljubušanke, Jelena Primorac i Vesna Rakić, a izvode je ljubuški glumci koji na humorističan način na sceni prikazuju životne zgode i nezgode hercegovačke obitelji, koje su desetljećima u svađi oko mrginja, tj. međa.

Predstavu karakterizira izvorni narodski jezik, budući da je jedan od osnovnih ciljeva „Kluba kulture Libuša“ očuvanje jezika i tradicije ovih krajeva, a to je sinoć u Kominu izazvalo posebno oduševljenje kod jednog starijeg gledatelja koji je dugo hvalio ljubuške glumce, govoreći kako su kod njega izazvali nostalgiju budući da neke od riječi korištenih u predstavi nije čuo preko 30 godina. To ga je toliko oduševilo da se odmah raspitivao gdje može naći snimku predstave.

To je bio samo jedan od lijepih trenutaka koje su Ljubušaci sinoć doživjeli u Kominu.

Inače, sinoćnje gostovanje Ljubušaka u Kominu održano je u organizaciji Hrvatskog katoličkog zbora MI iz Komina, čiji su članovi jučer za Ljubušake pripremili i paštašutu, te je večer nakon izvedbe predstave prošla u lijepom druženju, piše Radio Ljubuški.

Pogledajte isječak iz predstave s Facebook stranice Kominske kronike

Pogledajte i par fotografija od sinoć