Home Zanimljivosti MOSTAR I HERCEGOVINA POKAZALI SRCE Mladenka Ćorić počela primati prvu dozu spasonosnog...

MOSTAR I HERCEGOVINA POKAZALI SRCE Mladenka Ćorić počela primati prvu dozu spasonosnog lijeka

SHARE

Mladenka Ćorić počela je primati spasonosnu terapiju! To je za Pogled.ba jučer potvrdio njezin muž Mario koji je rekao kako je skupljeno dovoljno novca da se može osigurati prva količina lijeka.

Mladenka Ćorić iz Mostara majka je dvoje djece kojoj je dijagnosticirana bolest motornog neurona ALG. Kod bolesti motornog neurona dolazi do progresivne degeneracije živaca u mozgu i leđnoj moždini koji upravljaju aktivnošću mišića, što izaziva slabost i propadanje mišića.

Jedna ampula ovoga lijeka košta 908 švicarskih franaka i nabavlja se iz Japana.

-Prikupljeno je 25 000 maraka, što je iznos potreban za prvu fazu terapije. Zatim ide 14 dana prekida, procjena stanja i po nova doza lijeka. Mi smo presretni što smo došli do toga da Mladenka može imati dovoljno lijeka za ovaj prvi tretman. Hvala svim ljudima koji su sudjelovali u akciji prikupljanja sredstava, hvala od svih nas iz obitelji. Ne možemo vam ni opisati koliko nam ovo znači – govori za Pogled.ba Mladenkin suprug Mario.

On je dodao kako ovdje nije kraj, te kako će skoro sigurno biti potrebno još mnogo doza lijeka kako bi se opasna bolest zaustavila.

-Liječenje obično traje šest mjeseci i mi nastavljamo sa provođenjem akcije prikupljanja sredstava za nove doze lijeka. Ovim putem smo samo željeli zahvaliti svima koji su bili uz nas i nadamo se kako će biti i dalje. Borba protiv bolesti se nastavlja i ja sam siguran kako ćemo u konačnici biti jači od dijagnoze koju je Mladenka dobila – istaknuo je njezin suprug.

Humanitarni broj za Mladenku Ćorić je 092 890 833 i pozivom možete donirati sredstva za liječenje ove žene, a sredstva možete uplatiti i na račun u Addiko banci 21315419.

Nadamo se kako će jučerašnja dobra vijest biti dodatni motiv za nastavak liječenja i kako ćemo za nekoliko mjeseci pisati o tome kako je bolest samo jedan dio prošlosti u životu Mladenke Ćorić.

S druge strane, Mostar i Hercegovina su i na ovome primjeru pokazali kako nisu izgubili osjećaj empatije i kako su spremni pomoći drugima koji su u nevolji.