Home Društvo Što je rekao jedan od prosvjednika jučer u Mostaru: Uzimaju odvjetnike, pišu...

Što je rekao jedan od prosvjednika jučer u Mostaru: Uzimaju odvjetnike, pišu kaznene prijave protiv policijskih šefova…

SHARE

“Mi nismo kriminalci, vidjeli ste da su zaposleni JP „Deponija“ ulazili i izlazili iz kruga deponije. Mi samo ne dozvoljavamo da se smeće istresa, jer ova deponija nema nijednu dozvolu za rad. Postupanje policije je bilo grozno” – kazao je Nijaz Hodžić, jedan od predstavnika Inicijative „Jer nas se tiče“ nakon jučerašnje akcije policije koja je deblokirala deponiju Uborak u Mostaru– prenosi Avaz.ba.

Podsjetimo, šesti dan blokade deponije jučer ujutro prije 7 sati jake policijske snage sa Jedinicom za posebne namjene MUP HNŽ stigle su pred “Uborak”. Više stotina mještana su se ispriječili pred njih svojim tijelima. Sjeli su ispred ulaza i lancima se svezali, piše Avaz.
Policija je ih je počela izvlačiti jedno po jedno i na taj način deblokirala deponiju.

Hodžić tvrdi da je “policija tukla ljude nogama”, te da je “sve je snimljeno”.

“Mi nismo nijedna partija, nismo ničija stranka, ovdje su Bošnjaci, Srbi i Hrvati zajedno bili. Mi branimo Ustav i zakone ove države, a ako ovako policija treba represivne mjere primjenjivati ,onda mislim da svi odavde trebamo ići” – rekao je Hodžić.

On je uz potpisivanje peticije za smjenu komandira Policijske stanice Mostar-Sjever, najavio i “podnošenje krivičnih prijava”.

“Vidjet ćemo na koji način ćemo nastaviti borbu, ali ono što sigurno znam jeste da će dva advokata sjesti i pisati krivične prijave protiv načelnika Policijske stanice Sjever, načelnika Policijske uprave Mostar i ministra MUP-a HNK, zbog nelegalnog napada na civile koji brane samo sebe i svoje živote. Jer, mi smo ovdje ugroženi, mi živimo u septičkoj jami” – rekao je Nijaz Hodžić, piše Dnevni avaz.