Home Crna kronika Još jedno stravično ubojstvo u BiH: Teško ga mučili i to snimali...

Još jedno stravično ubojstvo u BiH: Teško ga mučili i to snimali pa ga bacili u rijeku

SHARE
Edina Zejćirovića obitelj je posljednji put vidjela 17. studenoga ove godine.

O nestanku 30-godišnjeg Edina obavijestili su policiju u Čeliću i Brčkom.

Policajci su 5. prosinca uhitili trojicu muškaraca koje sumnjiče da su ga oteli, mučili i zatim bacili u Savu kod Brčkog. Upravo su ondje dan kasnije, 6. prosinca, pronašli njegovo tijelo.

Dva dana nakon toga uhićen je i četvrti muškarac osumnjičen za brutalno ubojstvo koji je cijelo vrijeme bio u bijegu. Uhićen je na dan kad su se obitelj i prijatelji posljednji put opraštali od Edina.

Snimka mučenja

Ljude u Bosni i Hercegovini posebno je zgrozio način na koji je Edin ubijen. Njegovi su ga ubojice mučili i sve to snimali mobitelima. Snimka je bila objavljena na društvenim mrežama.

Snimka je digla ljude na noge. Onako nešto nije viđeno u ratu. Pa što im je napravio da mu kidaju nokte, da uriniraju po njemu, rekao je za Dnevni avaz jedan od osnivača Facebook stranice Pravda za Edina.

Na snimci se čuje i kako jedan od ubojica govori Edinu: “Ho’š kod žene moje, ha? Ho’š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta…”

Iz ovih riječi proizlazi da bi motiv mogla biti osveta zbog ljubomore. Na snimci je prikazano maltretiranje i batinanje nesretnog mladića uz teške uvrede i psovke, piše Avaz.

“Ulazim na vrata kad tamo na stolu moj brato leži”

Na društvenim mrežama oglasio se Edinov brat Kenan koji najviše žali što ga nije vidio 17. studenoga da ga izgrli i izljubi. Umjesto toga, prepoznao ga je u mrtvačnici.

Stojim ja ispred, sve Boga molim da nije on. Sve mislim da je živ. Ulazim na vrata kad tamo na stolu moj brato leži. Lijep moj brato kao što je uvijek bio, crna kosa, crna brada, lijepo lice kao u manekena, napisao je Kenan i zahvalio svim ljudima koji su u ovim teškim danima bili uz njega i njegovu obitelj.

Potaknuti mučnim ubojstvom, Edinovi su prijatelji pokrenuli Facebook stranicu Pravda za Edina, a cijeli slučaj istražitelji tek trebaju do kraja raspetljati, piše Jabuka.tv