Home Politika Pogledajte što je predsjednik Čović jučer govorio u Širokom Brijegu

Pogledajte što je predsjednik Čović jučer govorio u Širokom Brijegu

SHARE

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović nazočio je jučer u Širokom Brijegu na proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Zapadnohercegovačke.

Na sastanku su, pored članova Županijskog odbora nazočili članovi Vlade i Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, predsjednici općinskih i gradskog vijeća, načelnici i gradonačelnik iz ŽZH.

Ivan Leko, predsjednik Županijskog odbora i zastupnik u Skupštini, predstavio je rad Odbora, te rad organizacija unutar istog, Mladeži, Zajednice žena i Kluba utemeljitelja. Naglasio je kako se radi o dobro organiziranim stranačkim strukturama te je pozdravio dolazak predsjednika Čovića u svečano radnu posjetu.

Leko je predstavio aktivnosti na području Županije, uz aktualnu političku situaciju, naglasio je kako je razvoj ove županije iznimno važan i za funkcioniranje svake lokalne sredine.

Na sastanku se razgovaralo i o izazovima u nadolazećoj izbornoj godini. Ističući važnost nadolazećih lokalnih izbora 2020. godine, zaključeno je kako se svi započeti projektati moraju završiti u zadanom vremenskom okviru, a potrebne buduće projekte planirati i predstaviti na dobrobit svih žitelja ove županije.

Predsjednik HDZ BiH Čović rekao kako će stranka, kao i do sada, nastaviti pratiti sve projekte na ovome području, bilo da se radi o infrastrukturnim, gospodarskim ili kulturnim projektima.

-Stojimo do kraja na poziciji da pratimo sve vaše ideje i projekte, posebno kada su u pitanju veće razine vlasti, entitetska ali i razina BiH, za naredne četiri godine, istaknuo je dr. Čović.
U svom obraćanju, predsjednik Čović je govorio i o trenutnoj političkoj situaciji te je izrazio nadu kako bi se novo Vijeće ministara trebalo formirati do kraja godine.

Naglašavajući važnost lokalnih izbora 2020 godine, dr. Čović je kazao kako su teme koje su danas otvorene i raspravljene, dobra osnova za plan rada do narednih lokalnih izbora. HDZ BiH s partnerima iz Hrvatskog narodnog sabora mora uvjerljivo dobiti povjerenje na Lokalnim izborima i zadržati postojeće pozicije u ovoj županiji, naglašeno je.

Govoreći o predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj, upućen je poziv za potporu i izlaznost u što većem broju kroz sve stranačke strukture za kandidatkinju HDZ-a RH Kolindu Grabar Kitarović, piše Vrisak.info