Home Crna kronika Optužena banda koja je ‘sredila’ bankomat u Drinovcima

Optužena banda koja je ‘sredila’ bankomat u Drinovcima

SHARE

Prije godinu dana opljačkan je bankomat u Drinovcima, a pljačke bankomata bile su praktički tradicionalna pojava diljem BiH.

Padali su bankomati u tržnim centrima “Robot”, “Bingo”, “Namex”… i izgledalo je kao da je to slučaj koji nikad neće biti riješen u BiH.

Međutim, raditi s plinom i eksplozivom, a ne “opeći” se nije se moglo zauvijek. Federalna uprava policije, mora se priznati, akciju Orka odradila je odlično. Napravljeni su pretresi na 14 lokacija, pronađene su veće količine novca, eksploziva… sve povezano s kaznenim djelima iz više od 20 pljački, od kojih su velik broj njih bili bankomati.

Optužnicom je obuhvaćeno 12 osoba. To su prema pisanju “Avaza” Rahman Begluk (32), koji je označen kao vođa grupe, Alen Begluk (35), Jozo Markić (36), Zoran Mikulić (47), Haris Zuko (29), Radislav Gavrić (39), Mugdim Omanović (35) i Enis Mandal (35). Uz njih, još četiri osobe, N. Č., F. P., S. Ć. i N. L., obuhvaćene su optužnicom, ali za kaznena djela prikrivanja, pomaganja i neovlaštenog držanja oružja. Optužnica je potvrđena, slijedi suđenje.