Home Zanimljivosti Želite znati kako je skočiti sa Starog mosta? Sada imate priliku saznati...

Želite znati kako je skočiti sa Starog mosta? Sada imate priliku saznati kakav je to osjećaj

SHARE

Za VR naočale znaju istinski ljubitelji virtualnog svijeta. A pogled u virtualnu stvarnost, dio je ovogodišnjeg programa Sunčane strane Federacije BiH, koja obogaćuje turističku ponudu tijekom cijele godine.

‘’Virtual Old Bridge Jump Experience’’ inovativni je proizvod namijenjen prvenstveno turistima, ali i svim zainteresiranim budućim korisnicima. Riječ je o virtualnom razgledavanju dijelu Staroga grada i virtualnom doživljaju skoka sa Staroga mosta.

VR naočale pružaju novu dimenziju virtualne stvarnosti za, do sad, najpotpuniji doživljaj gledanja videozapisa, a u ovom slučaju po prvi put skoka sa Starog mosta.

Naime, do sada je razvijena aplikacija simulacije skoka, a ovo će biti prvi put da se skok profesionalnog skakača sa Starog mosta može iskusiti virtualno. Skakač je pri skoku koristio kameru 360, tako da korisnik može uživati u 360 stupnjeva vidnom polju, a skok je inkorporiran u cjelokupan video virtualnog doživljaja Starog mosta i panorame Mostara.

Ovaj način primjene tehnologija omogućava da se puno bolje prenesu željene atrakcije, priče i poruke posjetiteljima – turistima te da iskuse doživljaj koji će im ostati u ugodnom sjećanju i što je još važnije koji će podijeliti s drugima.

‘’Virtual Old Bridge jump experience’’ moći će se isprobati besplatno tijekom Wintervilla u Mostaru i to u dane vikenda (14. i 15.12.) te u utorak, 17.12. u vremenu od 11 do 14 sati.

Do kraja 12. mjeseca, ovaj program bit će dostupan na još dvije lokacije u Međugorju i Širokom Brijegu.