Home Kultura MOSTAR: Mladi pjesnici u borbi protiv ovisnosti

MOSTAR: Mladi pjesnici u borbi protiv ovisnosti

SHARE

U Centru za djecu s posebnim potrebama “Los Rosales” u Mostaru u petak je upriličen mini festival “Mladi pjesnici protiv ovisnosti”, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) Prosvjeta Mostar uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Na festivalu su učestvovali pjesnici, sudionici književnog konkursa na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, koje je za mostarske osnovnoškolce raspisala mostarska Prosvjeta.

Ovom prilikom promoviran je i zbornik radova “Mladi pjesnici protiv ovisnosti” u kojem je objavljeno pedesetak najboljih učeničkih radova pristiglih na spomenuti konkurs.

Glavni sekretar Prosvjete Goran Kosanić kazao je kako su pristigli radovi mladih pjesnika bili iznimno dobri, te da je stručni žiri imao težak posao pri odabiru najuspješnijih.

– Odabrani su finalisti i prvonagrađeni ali definitivno, svi su pobjednici. Među prvonagrađenima je i učenik Centra za djecu s posebnim potrebama Los Rosales koji je i prošle godine imao izuzetan rad – kazao je Kosanić.

Dodao je kako je cilj mini festival potaknuti mlade pjesnike da pišu o problemima današnjice, kao i da se alarmira mlade, odnosno podigne svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu svih vrsta ovisnosti.

U okviru festivala “Mladi pjesnici protiv ovisnosti” psiholog i voditelj Kluba liječenih ovisnika Marko Romić održao je predavanje o ovisnosti, a prikazan je i dokumentarni film o iskustvima liječenih ovisnika.

– Bitno je o ovoj temi progovoriti među učenicima osnovnih škola jer prvi koraci ovisnosti od alkohola, cigareta i kocke, počinju upravo u sedmom i osmom razredu – upozorio je tom prilikom Romić, piše Fena, a prenosi Mostarski.ba