Home Zanimljivosti Ovo je Miss svijeta 2019. godine

Ovo je Miss svijeta 2019. godine

SHARE

Jamajčanka Toni-Ann Singh izabrana je za Miss svijeta u subotu u Londonu ispred predstavnica Francuske i Indije.

“Djevojci iz St. Thomasa na Jamajci i svim djevojkama svijeta: vjerujte u sebe. Znajte da ste važne i da možete ostvariti svoje snove. Ova kruna nije moja, vaša je. Vi imate cilj”, poručila je pobjednica te najavila da će svoj rad usmjeriti k “održivim promjenama” za položaj žena i djece.

Toni-Ann Sing (23) studentica je psihologije i u finalu je pobijedila ispred Francuskinje Ophely Mezino i Indijke Suman Rao.

Upitana o vrijednosti natjecanja u ljepoti u današnjem svijetu #MeToo pokreta i težnji za ravnopravnošću i poštovanjem žena, ova studentica sa Sveučilišta Florida kazala je da je ljepota najmanje bitan aspekt njezinih postignuća.

“Želim napraviti promjenu koja je održiva. Dakle, ako govorimo o ženama, to bi trebalo biti nešto što će osigurati da njihova djeca i djeca njihove djece imaju drugačije životne vrijednosti”, rekla je Singh. Nije precizirala na kakve točno promjene misli.

“U redu je slaviti stvari poput ljepote, snage i slično, ali ovo je puno više od toga”, dodala je. Na natjecanju je i pjevala, i to pjesmu Whitney Houston “I have nothing”.

Krunu joj je predala prošlogodišnja pobjednica Meksikanka Vanessa Ponce de Leon. Toni-Ann Sing je četvrta Jamajčanka koja je ponijela titulu najljepše na svijetu, piše Index.hr