Home Život Dječaku iz BiH kojeg majka nije htjela prihvatiti ni na Facebooku,vratio se...

Dječaku iz BiH kojeg majka nije htjela prihvatiti ni na Facebooku,vratio se osmijeh na lice

SHARE

Dejan Zorić iz sela Donjih Agića nadomak Bosanskog Novog / Novog Grada ima tešku životnu priču. Dok njegove vršnjake muče neke drugačije stvari, jedanaestogodišnji Dejan do škole pješači pet kilometara. Krevet dijeli s bakom, a živi u drvenoj kućici bez kupatila i vode, u kojoj često nestaje struje. No to nije najteži dio njegovog života. Naime, prije četiri godine njegova je mama uzela njegovu mlađu sestru i otišla, a Dejana je ostavila i više se nikada nije vratila.

Otac i djed rade u rudniku i više su na poslu nego kod kuće, pa su njih dvoje, u šali navode, osuđeni jedno na drugo. Otac spava u kućici pokraj, koja je nekada bila štala. Djed spava na jednom kauču, a on i baka noću dijele isti kauč. Zbog bolnih nogu, ona ionako spava sjedeći pa im, objašnjava, nije tijesno. Dejanu je Stana zapravo više mama nego baka…

Prije sam svoju mamu našao na Facebooku, ima njena slika. Poslao sam zahtjev za prijatelja, nije ga htjela prihvatiti – izjavio je Dejan te dodao: “Ja sam znao šta će biti, zato se nisam nikako ni osjećao…”

Međutim, da humanost ne poznaje granice govori i priča o dječaku Dejanu Zoriću iz sela Donjih Agića nadomak Bosanskog Novog / Novog Grada koji svakodnevno pješači četiri kilometra do škole i pri tome je odličan sportista.

Nakon što je objavljena priča o teškom životu njegove porodice u trošnoj kući bez osnovnih uslova za normalan život, brojni donatori javili su se i uplatili sredstva za gradnju novog doma Zorića čija gradnja treba započeti već idućeg tjedna.

Ilija Begić, rodom iz Dervente, koji živi u Varaždinu i radi u Njemačkoj uručio je Zorićima donaciju od 5.000 KM prikupljenih od svojih radnih kolega i prijatelja koje je pogodila priča o jedanaestogodišnjem dječaku Dejanu koji živi sa bakom, djedom i ocem u trošnoj kući kojoj prijeti urušavanje, javlja BN.

Nakon dugo vremena osmijeh na licu dječaka Dejana koga je majka ostavila kad mu je bilo 7 godina ponovo se ukazao. Napokon bi trebao dobiti svoju sobu u kojoj može u miru pisati svoje domaće zadatke.

Humani ljudi iz cijelog regiona podržali su inicijativu koja je za cilj imala bezbrižno djetinjstvo i novi dom Zorića…