Home Društvo Vladi HNŽ uručena zahvalnica HSPF-a

Vladi HNŽ uručena zahvalnica HSPF-a

SHARE

Predsjednik Hrvatskoga studentskog politološkog foruma Martin Mikulić uručio je savjetniku predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Darku Juki Zahvalnicu za ukupnu potporu Vladi HNŽ-a, u prigodi obilježavanja desete obljetnice postojanja te studentske udruge.

U obraćanju nazočnima, s posebnim naglaskom na studente/aktiviste, Juka je kazao kako deset godina rada znači zaokruživanje procesa zrenja, prevladavanje ”dječjih bolesti” i još ozbiljniji iskorak u novo desetljeće.

Uspješnim pothvatima i inicijativama, preciznim dijagnozama niza društvenih stanja i valjanim reagiranjima na političke devijacije, izrasli ste u respektabilnu udrugu na koju se računa i čije se mišljenje cijeni. Upravo to i jest smisao studentske potentnosti, jer svakomu društvu i svakomu narodu treba zasvijetliti crvena lampica u onomu trenutku kada mu studenti zašute! Studenti ne smiju biti amorfnom masom, neosjetljivom na društvenu realnost, ali kao kolega s dvadeset godina iskustva, osim želje da ostanete aktivni i hrabri, slobodan sam ponuditi vam i iskustveni savjet: Naučite kanalizirati tu snažnu energiju, ”stati na loptu” i uvijek odmjeriti okolnosti i način na koji ćete i kada postupiti, odnosno ostanite poduzetni, hrabri i iskustveno mudri – poručio je Juka.

Svečanost proslave održana je u amfiteatru Sokrat Sveučilišta u Mostaru, pod sloganom ”Odlučno prema cilju”, a osim aktualnih i prošlih članova HSPF-a, okupila je i brojne uglednike iz društvenoga, znanstvenog i političkog života.