Home Vijesti Njemačka donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 140.000 eura

Njemačka donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 140.000 eura

SHARE

Rukovodstvo Granične policije na čelu s direktorom Zoranom Galićem primilo je veleposlanicu SR Njemačke u BiH Margret Uebber i njene suradnike, a ovom prilikom potpisani su sporazumi o donaciji deset termovizijskih kamera za noćno motrenje ukupne vrijednosti 140.000 eura, priopćeno je iz Granične policije BiH, prenosi Fena.

Direktor Galić kazao je kako je ova podrška veleposlanice i Vlade SR Njemačke značajno ojačala kapacitete GPBiH.

Od osnivanja ove policijske agencije, prijateljska zemlja Njemačka prati naš rad i djelovanje na granici i sukladno tome i našim potrebama donira opremu koju možemo svakodnevno koristiti. Ove kamere koristit će se u nadzoru granice što će svakako doprinijeti učinkovitijoj borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala“, kazao je Galić.

Veleposlanica Uebber najavila je kako će i u narednom razdoblju Vlada SR Njemačke biti partner Graničnoj policiji BiH i podržavati njen daljnji razvoj.

Današnjom donacijom termovizijskih kamera za noćno motrenje nastavlja se dugogodišnja bliska suradnja Savezne policije i GPBiH. Njemačka je navedenoj graničnoj policiji posljednjih godina donirala opremu ukupne vrijednosti od gotovo 9,8 milijuna maraka, a osim toga je sprovela i brojne obuke za pripadnike Granične policije“, kazala je Uebber.

Istaknula je kako su navedene termovizijske kamere važan instrument u radu nadzora granice, a samim tim i u borbi protiv ilegalnih migracija i organiziranog kriminala, stoji u priopćenju.