Home Društvo Studentice iz Čitluka pokrenule vlastiti posao

Studentice iz Čitluka pokrenule vlastiti posao

SHARE

Projekt škola matematike “Matka“, pobjednik je TV natjecanja Sarajevo Business Forum Start-up Challenge.

Brojni natjecatelji su predstavljali svoje biznis ideje pred stručnim žirijem, a nagradu i prvo mjesto osvojile su Martina Pehar i Marija Lovrić studentice Prirodoslovnog fakulteta – matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, prenosi Jabuka.tv.

Studentica treće godine preddiplomskog Studija matematike Martina Pehar ideju je razradila kroz obuke iz poduzetništva te dugogodišnjeg pružanja individualnih instrukcija, gdje je primijetila mnoge nedostatke.

Marija Lovrić studentica druge godine diplomskog Studija matematike navodi kako je škola namijenjena svim osnovcima koji žele popraviti ocjenu iz matematike i koji su spremni kroz rad i zabavu naučiti nešto novo.

Zainteresiranost polaznika zasad je odlična. Smatramo da im se sviđa ovaj, njima novi, pristup u matematici. Naša škola nudi grupne i kontinuirane instrukcije, što smatramo da je ključna razlika u odnosu na ostale. Kontinuiranost donosi radnu naviku te isključuje mogućnost stvaranja “rupa u znanju”, a grupni rad rezultira boljom motivacijom, efikasnijim učenjem i većom aktivnošću učenika, govori Marija Lovrić te dodaje:

Imamo sreću da smo obje završne godine, pa su obveze na fakultetu nešto manje. Uz to, naša nastava se održava u popodnevnim satima radi redovne nastave i obveza učenika pa stignemo i na predavanja koja su većinom ujutro.

Grupe broje maksimalno osam učenika, tako da se mogu posvetiti svakom učeniku, a i dalje imati preglednost grupnog rada.

Povratne informacije od roditelja su samo pozitivne. Učenici su zainteresirani za rad, ocjene se već poboljšavaju, a stečena su i neka nova prijateljstva. Jedine kritike od učenika su: “Zašto sat ne traje malo duže?” S osmijehom dolaze u Matku, zaključila je Marija Lovrić.