Home Crna kronika VELIKA MIGRANTSKA TRAGEDIJA Šestero ljudi, od toga dvoje male djece, izgubilo život...

VELIKA MIGRANTSKA TRAGEDIJA Šestero ljudi, od toga dvoje male djece, izgubilo život u hladnom Dunavu

SHARE

Migrantska kriza u Srbiji još je jednom okončala tragično. Šestero ljudi, od toga dvoje male djece, ugušilo se u hladnom Dunavu nakon što im se čamac prevrnuo pri pokušaju ilegalnog prelaska.

Sve se odigralo u ponedjeljak rano ujutro nedaleko Odžaka, kada je u oko pet sati, još pod okriljem mraka, skupina od 15 migranata krenula kroz šumu u lovnom predjelu Kamarište u Karavukovu do obale Dunava. Ukrali su ribarski čamac i njime se naumili prebaciti preko rijeke u Hrvatsku, također u šumovit predio između Dalja i Erduta. Kako čamac nije bio velik, prvo se u njega ukrcala skupina od devetoro ljudi. Među njima je bilo žena i djece. Prema sadašnjim informacijama barem troje djece, a pouzdano se zna da je jedno imalo dvije godine, a drugo 11. Što se točno dogodilo i zašto im se čamac prevrnuo i prije nego su došli na pola rijeke, službeno se još ne zna.

“Ujutro nam je javljeno da se po šumi kreću migranti i da se na Dunavu prevrnuo čamac s nekima od njih. Odmah sam pošao do obale i, na žalost, ima što vidjeti. Baš tu gdje sam došao uz obalu su plutala dva mrtva tijela. Obje žene. Jednoj je lice bilo posve izgrebano od kamenja. Imali su ruksake na leđima. Pozvao sam policiju koja je ionako već bila u šumi i lovila one koji su se razbježali. Naime, kada se čamac prevrnuo nastala je panika. Oni koji su bili u vodi dozivali su pomoć, neki su plivali prema obali, a ovi koji su ostali u šumi su se razbježali. Na žalost, samo trojica muškaraca koji su bili u čamcu su preživjeli, uspjeli su izaći iz ledenog Dunava, a ostalih šestoro su se utopili, odnosno još nema njihovih tijela. Samo sam ja našao ove žene. Jako me je to rastužilo. Da sam baš našao i tijela te jadne dječice, kad ih već nisam našao žive”, očajan je Ranko Nikolić iz Karavukova, lovočuvar u lovištu Kamarište u kojem i živi posljednjih 17 godina

Srbijanska strana, pak, još uvijek nije dala službeno priopćenje o događaju iako se neslužbeno saznaje da su uhitili i saslušali sve preostale migrante koji su se toga jutra našli na obali Dunava s ciljem da se čamcem prevezu preko. S obzirom na lokaciju na kojoj su planirali prelazak, a koja je 10-tak kilometara udaljena od prvog naseljenog mjesta, izvjesno je da ih je netko kombijem dovezao do šume pa je za pretpostaviti da istraga o cijelom događaju još uvijek traje, piše 24sata.