Home Život Novi život u Njemačkoj: Hoće li Šerif Konjević donijeti sreću Majdi iz...

Novi život u Njemačkoj: Hoće li Šerif Konjević donijeti sreću Majdi iz Čapljine?

SHARE

Čapljinka Majda Vuk-Bijedić je još jedna od onih osoba koja se odlučila na odlazak iz Bosne i Hercegovine kako bi život nastavila u Njemačkoj. S obzirom da perfektno govori njemački jezik, Majda je veoma brzo našla poslodavca, veoma brzo je dobila i ulaznu vizu, dok će se za radnu vizu pobrinuti u njenoj novoj firmi u gradu Aachenu.

Kao i mnogima prije nje i Majda je u tu državu i u novi život krenula sa strahom ali, kako nam je rekla, njen strah je nestao na sarajevskoj zračnoj luci, kada je srela svog omiljenog pjevača, čije pjesme su za nju uvijek bile kao srećni talisman.

-Nisam prosto sama sebi mogla vjerovati da sam zaista ugledala Šerifa Konjevića. Njegove pjesme me prate kroz sve moje životne faze, kako kroz one srećne tako i one tužne. Šerif je oduvijek bio broj jedan za mene, a tako će i da ostane. Sada sam sasvim sigurna da će mi u Njemačkoj biti dobro, da ću se snaći, a namjera mi je da dovedem i svog supruga i djecu. Jednostavno je to tako, jer tako osjećam, a za to je „kriv“ upravo Šerif Konjević. Susret sa njim već me je neizmjerno usrećio. Da, susret sa njim donijet će mi i sreću u budućnosti. Čim se malo snađem odmah ću otići na njegov prvi koncert koji bude imao u blizini grada gdje ću ubuduće živjeti u Njemačkoj – rekla nam je Vuk-Bijedić, piše Avaz.