Home Politika Skupština ŽZH usvojila Proračun za 2020. godinu

Skupština ŽZH usvojila Proračun za 2020. godinu

SHARE

Skupština Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) usvojila je u ponedjeljak Proračun za 2020. godinu u visini od 92 milijuna maraka te je veći za 6 milijuna maraka u odnosu na Proračun za 2019. godine.

Po riječima predsjednika Vlade ZHŽ-a Zdenka Ćosića, to uvećanje Proračuna se odnosi za obračun plaća te izdvajanja za gospodarstvo, poljoprivredu, porodiljne, braniteljske naknade i drugo.

Županijski ministar financija Toni Kraljević je istaknuo kako su povećanja za poljoprivredu veća za dvjesto tisuća maraka.

”Imamo u Proračunu povećanje za poljoprivredu s milijun i 200 na milijun i 400 tisuća maraka, a to je znatno povećanje koje će olakšati rad poljoprivrednicima na području naše županije”, kazao je Kraljević.

Povećanjem udjela Proračuna za poljoprivredu su zadovoljni i zastupnici oporbe čiji je zahtjev, kako ističu, uvažen.

Inače, proračunskim korisnicima povećane su plaće za pet posto, a uvećana su izdvajanja za porodiljno, branitelje, gospodarstvo i dr., te su tako uvaženi i zahtjevi većine skupštinskih zastupnika.

U Proračunu za iduću godinu osigurano je i 400 tisuća maraka za nabavku udžbenika te sredstva za prijevoz učenika na području ZHŽ-a.