Home Politika Čović glasovao i na pitanje o autobusima odgovorio: Poduzeli smo sve da...

Čović glasovao i na pitanje o autobusima odgovorio: Poduzeli smo sve da svaki Hrvat iz BiH koji želi, može glasovati

SHARE
Predsjednik HDZ BiH i HNS-a BIH Dragan Čović glasovao je u nedjelju na predsjedničkim izborima u RH.

Čović je svoje biračko pravo iskoristio u Mostaru. Na biralište je došao u pratnji supruge Bernardice, te federalne zastupnice Darijane Katić.

Mislim da će biti veća izlaznost u BiH sada u drugom krugu, a nadam se da će tako biti i u Republici Hrvatskoj. Priželjkujem kontinuitet jednog razmišljanja predsjednce RH kada je u pitanju BiH u cjelini, a posebno hrvatski narod u BiH, rekao je Čović novinarima.

Upitan je li HDZ BiH organizirao autobuse kako bi birači mogli doći na biračka mjesta, rekao je kako je njegova stranka poduzela sve da svaki Hrvat koji želi glasovati to može uraditi.

Kao najorganiziranija hrvatska stranka u BiH uradili smo sve da nijedan birač koji želi glasovati ne ostane kući, nego da može doći u Mostar, Livno, Tuzlu, Vitez... da obavi svoju građansku dužnost, posebice imajući u vidu da malo sredina ima konzularna predstavnštva gdje se može glasovati, rekao je Čović.

Za aktualnu predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović poručio je kako je tijekom cijelog mandata imala kontinuiran odnos prema Hrvatima u RH, a za Zorana Milanovića da je kao predsjednik Vlade RH dao poseban obol te kako HDZ BiH cijeni činjenicu da je došao u Mostar za vrijeme nereda.

Podsjetimo, na biralištima u Mostaru od samog otvaranja su velike gužve, a birališta su otvorena bez kašnjenja, u 7 sati. Biračka mjesta, kojih je u Hrvatskoj 6.409, otvorena su od 7 do 19 sati do kada je zabranjena svaka izborna promidžba.