Home Politika Komšić za katolički Božić potpisao otkaze iskusnim hrvatskim diplomatima

Komšić za katolički Božić potpisao otkaze iskusnim hrvatskim diplomatima

SHARE

Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšića među prvima je potrčao čestitati Zoranu Milanoviću izbor na dužnost predsjednika Hrvatske.

I dok je pričao serenade o nužnosti dobrih odnosa, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH je ‘zaboravio’ spomenuti da je prije samo nekoliko dana potpisao otkaze diplomatima iz reda hrvatskog naroda koji su na dužnosti imenovani u mandatu Dragana Čovića.

Komšić je za vrijeme katoličkog Božića potpisao otkaze iskusnim diplomatima iz reda Hrvata, a radi se o kadrovima koje je smijenio odmah nakon što je preuzeo dužnost koju je ukrao legitimnim predstavnicima Hrvata.

Poslušnik SDA je za veleposlanike kandidirao srednjoškolke i slične kadrove koje je proglasio ‘zaslužnim građanima’, a oni koji su godinama uspješno predstavljali BiH u svijetu i pokušali popraviti narušeni imidž zemlje sada su nepoželjni i službeno otjerani.

-Komšićeva ‘čestitka’ nam je došla za Novu godinu, a zanimljivo da je potpisana u danima katoličkog Božića. I to dovoljno govori o tome tko sjedi na mjestu hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Očito je kako se ovdje ne radi o tome tko može više učiniti za BiH i promociju naše zemlje po svijetu nego su u pitanju sasvim druga mjerila. Vidjet ćemo koliko će takav način rada donijeti dobra ovoj zemlji – rekao je za Ero.tel jedan od veleposlanika koji je dobio otkaz.

Valjda sada ima dovoljno prostora za Martinu Mlinarević koja će konačno Česima moći objasniti koliko je zla u Hercegovini i Hrvatima. Jer niti o čemu drugom ne priča, a to je neki dan u svojoj kolumni potvrdio i šef izaslanstva Europske unije u BiH Johann Sattler. Mlinarević je u biti zato i imenovana na ovu dužnost. Srednjoškolka bi u međuvremenu trebala završiti i fakultet u Češkoj, barem je tako obećala domaćoj javnosti i onima koji su je imenovali na ovu dužnost.

U međuvremenu, oni koji su iskusni i poznaju ovaj posao su poslani kućama. Valjda je to ta građanska zemlja koju nam nudi drugi bošnjački član Predsjedništva BiH i koju sada želi zajedno graditi sa Milanovićem. Za očekivati je da će novi hrvatski predstavnik imati dovoljno pameti da prepozna ovakve pogubne politike, prenosi Pogled.ba