Home Politika ‘Laju na nas Hercegovce i na kraju izaberu Hercegovca’

‘Laju na nas Hercegovce i na kraju izaberu Hercegovca’

SHARE
Zoran Milanović, novi hrvatski predsjednik, nedavno se izjasnio kao Hercegovac, a kombinirani fašističko-antifašistički dio hrvatske ljevice šokirano ga je slušao.

 – Nemam ja ništa protiv Hercegovaca, pa moji su korijeni iz Hercegovine i moja žena je iz Hercegovine – kazao je Milanović u nedavnom sučeljavanju. Inače, žena mu je iz Vučipolja u Tomislavgradu.

Dobar dio Hrvata iz Hrvatske likuje kako su upravo u inat Hercegovcima izabrali Milanovića, da Hercegovci ne izaberu Kolindu Grabar Kitarović i kako su ustajali iz svojih kuća jer su, eto, vidjeli da im opet, iako nisu nikad to učinili, Hercegovci ne izaberu predsjednika. Međutim, prema svemu ovome upravo su Hrvati iz Hrvatske izabrali Hercegovca za svog šefa i to onog za kojeg su donedavno oni prvi tvrdili da je najgori premijer ikad psujući ili bolje rečeno lajući i lamatajući jezikom.

Dobro je to u svojoj objavi sažeo poznati hercegovački novinar i kolumnist Velimir Begić: Bila je gužva na biralištu u Mostaru, iako je to simboličan broj glasača u odnosu na ukupni broj koji je glasovao na predsjedničkim izborima u nedjelju, ali ta gužva ne opravdava svu onu silnu mržnju koja je iz Hrvatske izrečenu prema Hercegovcima i Bosancima, jer im ovi kao biraju predsjednika. Nikad do sada glasovi iz inozemstva nisu imali nikakav utjecaj na ukupni rezultat izbora, ali unatoč svim tim psovkama na račun Hercegovaca, ovi u Hrvatskoj za predsjednika Hrvatske prvi put izaberu Hercegovca, ili Bosanca… Svejedno! Livnjaka! Pa zašto se onda tolika hajka digla na Hrvate iz BiH, a ljudi su vam samo htjeli pomoći i spriječiti da vam predsjednik države bude netko iz BiH!?

Podsjetimo, Milanović je ranije rekao da su njegovi korijeni iz Rame, odakle su otišli živjeti u Livno, a iz Livna je njegov djed krenuo u Sinj, piše Grude.com