Home Zanimljivosti VIDEO Pogledajte što je ISIL-ovac iz Tuzle poručio građanima BiH

VIDEO Pogledajte što je ISIL-ovac iz Tuzle poručio građanima BiH

SHARE

Salem Hasić iz Tuzle je u Siriju došao još 2013. s prijateljima, s ciljem, kako kaže, da pomogne ”braći”.

Danas je u zatvoru u Kamišli i većina ih se kaje što je došla.

“Nisam puno ratovao! Ratovao sam prije toga, malo u Aleppu. Slomio sam ruku. Poslije toga, u Minmiru sam radio prvu operaciju, poslije nisam ratovao, više sam pomagao braći”, izjavio je Hasić novinarima NoveTV koja je za emisiju Provjereno ušla u zatvor u Kamišli.

Naime, Nova TV je objavila kako je “Provjereno” jedino od svjetskih medija dobilo pristup zatvoru s 5.000 terorista ISIL-a, a među njima su i građani BIH.

”Pomagao sam ljudima, kuhao sam s bratom, dijelio hranu po bazama braći” otkriva Salem koji, navodi Marinović, nije prvi koji tvrdi kako je više kuhao nego ratovao. Nitko se od njih, zaključuje, ne hvali borbenim iskustvom, iako su im nad glavom ozbiljne optužbe za terorizam.

“Napravio sam grešku što sam došao ovdje”, rekao je a građanima BiH poručio je da ga se ne trebaju bojati.

”Da me ne smatraju kao neko čudovište, da nemaju strah od mene, da misle da ću sutra njih klati kao što su vidjeli ovdje ili paliti ljude, silovati ili žene uzimati kao robinje. Nemam takvo mišljenje kakvo su ljudi imali okolo”, poručuje Salem.

Adela Dolamić kaže kako je najmanje bila upoznata s dolaskom.

“Ja mislim da odgovornost treba snositi onaj tko je kriv za to, ne osobno ja, znači ja sam rekla ne bježim od države, zakona i zatvora jer osobno ja nisam ništa uradila i većina ovih žena koja je tu, to su majke koje su prošle dosta toga, prošli smo vjerujte mi dosta toga. To su samo žene koje su samo rađale djecu i prošle sve i svašta. Svaki čovjek na svijetu zaslužuje novu priliku”, otkrila je Adela čiji je suprug džihadist, kako su joj rekli, poginuo u bombaškom napadu.

“Žao mi je što sam ja prošla stvari koje nisam trebala u životu, a druga stvar žao mi je što su moja djeca prolazila i dan danas prolaze, a možda sam imala izbor da li da idem ili ne idem“, priznaje Adela, koja je samo jedna u nizu s nadom povratka kući.

Reporter Zoran Marinović kaže kako su uvjeti u zatvoru strašni.

”Nemaju dvorište, ne mogu izlaziti vani, čeka se po dva, tri sata na WC, ipak je puno bolje nego na svim drugim mjestima. Svakakve nacije su ovdje, među njima još ima nekih Bosanaca”, priča Zoran, a opisuje i situaciju iz izbjegličkog kampa: “Njihova frustracija i nervoza nakon ovoliko vremena zaista je prevelika. Prije samo nekoliko dana u jednom od kampova nedaleko odavde dogodila se pucnjava u kojoj je ubijen 10-godišnji dječak“, prenosi Bljesak.info