Home Vijesti Građani Mostara najavljuju blokadu na Balinovcu!

Građani Mostara najavljuju blokadu na Balinovcu!

SHARE

Ukoliko se u skorije vrijeme ne organizira sastanak u Gradskoj upravi o rješenju pitanja raskrižja Balinovac, stanovnici ulica Ilićka, IV. bojne, Stara Ilićka, Fra Didaka Buntića, Trg Tihomira Mišića će blokirati izlaskom na prometnicu pješačke prijelaze u ulici IV. bojne i time onemogućiti normalno odvijanje prometa ili će razmisliti o ne slanju učenika na početku 2. polugodišta u Osnovnu školu Antuna Branka Šimića dok se nešto ne poduzme”, navodi se u pismu građana s kojim žele navesti gradsku vlast na riješavanje ovog opasnog raskrižja.

U pismu navode kako su slali molbe, peticije i zahtjeve Gradu, ali nisu dobili odgovor iz Gradske uprave Grada Mostara.

”Početkom ove školske godine, tj. u rujnu 2019. godine stanovnici ulica Ilićka, Stara Ilićka, IV. bojne potpisali su i predali Gradskoj upravi Grada Mostara, tj. Odjelu za urbanizam i građenje peticiju zbog spomenutog stanja na relevantnoj prometnici-pojednostavljenim rječnikom rečeno-kako omogućiti djeci siguran put do škole kada je na prometnici (propisno označenim pješačkim prijelazima) gotovo nemoguće prijeći cestu. Riječ je o vrlo frekventnom dijelu grada, a kada tome pridodate nekulturu vozača (a riječ nekultura je opet preblaga kada opisujete one koji siju smrt) onda možete razumjeti o čemu je riječ. Prije par dana u poslijepodnevnim satima na označenom pješačkom prijelazu ponovno se dogodila prometna nezgoda u kojoj je stradao pješak. Osobno vozilo je na sredini pješačkog prijelaza udarilo pješaka, podiglo u zrak i bacilo na asfalt. Radilo se o odrasloj osobi jače tjelesne građe koja je zadobila brojne kontuzije, hematome… A sada zamislite da se to isto dogodilo vašem školarcu od 20-ak kilograma, majci s bebom u kolicima, roditelju, baki, djedu poroznih kostiju. Kakav bi bio ishod udara SUV vozila od 1.9 tona?!Nemojte ni zamišljati… Svi koji su ikada bili dionici nečeg sličnog znaju što znači PTSP!”

Na ovoj prometnici se do sada desio bezbroj nesreća u proteklih nekoliko godina. Naglašavaju kako u nesrećama u ovom djelu grada uvijek nastradaju pješaci, i to pješačkim prijelazima. Posljednja nesreća se dogodila 6. siječnja kada je na pješačkom prijelazu stradao pješak.

“U rujnu 2018. godine spomenuta prometnica je dobila novi asfalt nakon što su građani godinama trpjeli neravnine, a krajem te godine mijenjala se i rasvjeta. No, niti je cesta ravnija, niti je rasvjeta pomogla da bude svjetlije. S druge strane, a o tome se uvijek piše, iscrtane zebre preko noći nestanu što zbog prljavih cesta što zbog aljkavih radova. U svemu tome najgore prolaze građani koji nemaju druge mogućnosti nego pisati medijima jer ih Grad ne čuje, navodi se u pismu, piše Hercegovina.info