Home Politika Martina Mlinarević u siječnju preuzima veleposlaničku dužnost u Pragu

Martina Mlinarević u siječnju preuzima veleposlaničku dužnost u Pragu

SHARE

Nakon što je danas uspješno okončan završni razgovor imenovane veleposlanice BiH u Češkoj Republici Martine Mlinarević ona bi sredinom siječnja trebala preuzeti veleposlaničku dužnost u Pragu.
Današnjem razgovoru u Velikoj dvorani Ministarstva vanjskih poslova BiH prisustvovali su brojni dosadašnji veleposanici, šefovi odsjeka i zasposlenici ministarstva.

Kako saznajemo, na završnom razgovoru veleposlanica Mlinarević predstavila je svoje viđenje odnosa Češke i BiH, naslanjajući se na veličinu i ostavštinu predsjednika Havela, te je dala svoj plan, viziju i ciljeve koje želi ostvariti kroz svoj rad.

Mlinarević je kazala kako je uložila dosta truda da bi njezino završno izlaganje bilo kvalitetno, konkretno i jasno, unoseći dašak moderne diplomacije, oslonivši se na kulturu i odnose s javnošću te čvrsto prijateljstvo sa stranim veleposlanicima u BiH, od kojih je najviše naučila o načinu na koji se ovaj posao treba raditi.

“Reakcije sudionika su bile sjajne, a posebno me veseli da sam uz sve političke pritiske i pokušaje sabotaža, koji su bili neizdrživi, protekla dva mjeseca pokazala da mogu dati sve od sebe da Bosnu i Hercegovinu predstavljam u najboljem mogućem svjetlu, na ponos svih njezinih građana”, izjavila je kontroverza političarka Mlinarević.