Home Društvo Zahvaljujući Radi Bebeku njegov grad postaje dom pametnih kuća

Zahvaljujući Radi Bebeku njegov grad postaje dom pametnih kuća

SHARE

U današnje vrijeme kad većina nas koristi pametne telefone, tablete i računala u svakodnevnom životu, polako se razvija i veća želja za jednostavnijim upravljanjem životnim prostorom. Najpopularnije tehnološko rješenje za to je u sustavu pametnih kuća.

Jedan takav, i to u vlastitom obiteljskom domu, razradio je mladi Ljubušak Rade Bebek. Njegova je želja ohrabriti i druge da ustraju na svojim idejama, a o njemu je prilog napravila FTV.

Rade je mladi inženjer telekomunikacija. Uz svakodnevni posao u struci i onaj obiteljski u Ljubuškom u proizvodnji cvijeća, ima vremena i za svoj hobi. Programiranje i elektronika su mu strast. Od instalacije jedne pametne žarulje – postigao je to da upravlja i nadzire osnovne funkcije svoje obiteljske kuće putem mobitela.

Meni je bila ideja da ja sve to napravim u jednoj aplikaciji gdje ću moći upravljati električnom bravom, garažnim vratima, video nadzorom, alarmom koji već postoji u toj kući ali na jednom mjestu, a povremeno da to proširim i na svjetla, utičnice, ističe Bebek.

Na instalaciji modernog obiteljskog prostora, “pametne kuće”, Rade je radio oko šest mjeseci. Danas je cijela pod automatikom. Ključevi od ulaznih vrata nisu mu potrebni, kao ni daljinski za otvaranje garaže. Može upravljati rasvjetom- roletama – alarmnim sustavom – a da zapravo ništa ne radi.

U današnje vrijeme kad većina nas koristi pametne telefone, tablete i računala u svakodnevnom životu, polako se razvija i veća želja za jednostavnijim upravljanjem životnim prostorom. Najpopularnije tehnološko rješenje za to je u sustavu pametnih kuća. Jedan takav, i to u vlastitom obiteljskom domu, razradio je mladi Ljubušak Rade Bebek. Njegova je želja ohrabriti i druge da ustraju na svojim idejama.Više čitajte na: http://www.federalna.ba/bhs/vijest/301563/inzenjer-rade-bebek-inovacijama-mijenja-svakodnevicu

Posted by federalna.ba on Ponedjeljak, 13. Januar 2020.