Home Zanimljivosti Federalni meteorolozi najavljuju: Stiže snijeg!

Federalni meteorolozi najavljuju: Stiže snijeg!

SHARE

Od nedjelje, 19. siječnja izgledna je promjena vremenskih prilika uz snježne padaline, posebno na zapadu i u centralnim krajevima Bosne, navodi se u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Stabilne vremenske prilike, vedro i sunčano, zadržat će se do subote 18. siječnja. U tom periodu uz riječne tokove centralne, sjeverne, istočne i sjeveroistočne Bosne prognozira se magla ili niska naoblaka.

Od nedjelje, 19. siječnja izgledna je promjena vremenskih prilika uz snježne padaline, posebno na zapadu i u centralnim krajevima Bosne.

Nestabilno vrijeme zadržat će se do ponedjeljka 20. siječnja, nakon čega slijedi postepena stabilizacija i prestanak padalina, dodaje se u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U periodu od 13. do 19. siječnja, jutarnje temperature u Bosni prognoziraju se od -2 do 3, u Hercegovini od 3 do 7 stupnjeva. Vrijednosti dnevnih temperatura u Bosni se očekuju od 3 do 9, a u Hercegovini od 8 do 13 posto.

Pad temperatura zraka izgledan je od 20. do kraja prognoziranog perioda 27. siječnja, sa jutarnjim u Bosni od – 6 do -1, na jugu od 0 do 3 stupnja, a dnevne u Bosni od -2 do 3, u Hercegovni od 5 do 9 stupnjeva.