Home Crna kronika Jednom od ubijenih prije dva mjeseca pronađeni heroin i vaga, a nije...

Jednom od ubijenih prije dva mjeseca pronađeni heroin i vaga, a nije završio iza rešetaka

SHARE

Splićanin Filip Zavadlav (25), osumnjičen da je iz automatskog oružja ubio tri osobe u Splitu, jučer navečer je pod jakom policijskom pratnjom prebačen iz Splita u Zagreb. Oko 22 sata stigao je u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj cesti nakon što je proglašen raspravno nesposobnim.

Razlog jakom policijskom osiguranju bila je bojazan da osumnjičeni Zavadlav putem ne postane žrtva nekoga od prijatelja i rodbine trojice ubijenih: Jurice Torlaka (38), Marina Ožića Paića (25) i Marina Bobana (25).

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio mu je jučer istražni zatvor.

Trostruki splitski ubojica stari je znanac policije. Višestruko je prijavljivan zbog drskih krađa, do sada je pravomoćno osuđen samo na mjesec dana zatvora, tj. uvjetno na šest mjeseci zbog nasilja u obitelji. Laički rečeno, u zatvoru nije bio niti jedan jedini dan.

Pravo je pitanje što je na slobodi radio i 25-godišnji ubijeni mladić. Dnevnik.hr piše da mu je prije dva mjeseca policija u stanu uz vage pronašla i 274 grama heroina i 2,6 grama kokaina. Kada se sve to preračuna u kune, vrijednost droge na ulici iznosi oko 150.000 kuna. Nadležno odvjetništvo u Splitu za mladića zbog droge nija tražilo istražni zatvor.

Za Dnevnik.hr su pojasnili i zašto.

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Splitu u ovom kaznenom predmetu nije podnio prijedlog za određivanje istražnog zatvora s obzirom na to da je iz izvoda iz kaznene evidencije Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske proizlazilo da osumnjičenik do sada nije bio osuđivan zbog bilo kojeg drugog kaznenog djela“, priopćeno je iz splitskog državnog odvjetništva.